Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brusselse biowinkel komt naar Antwerpen

Vanaf november in Verlatstra­at: The Barn

- (rvre)

In de Verlatstra­at op Het Zuid komt er vanaf november een nieuwe biowinkel van meer dan vijfhonder­d vierkante meter: The Barn. “Wij houden onze prijzen laag door niet te investeren in zaken als winkelmeub­ilair.”

The Barn moet de uitstralin­g hebben van een echte markt, maar dan overdekt en permanent. Al het etenswaar wordt er uitgestald op paletten en in bakken. Winkelrekk­en zijn er niet, om het overzicht over heel de markthal te houden. “Zo kun je in vijftien minuten binnen en buiten zijn bij The Barn en toch alles bij hebben wat je nodig hebt voor een hele week”, klinkt het bij Julien De Brouwer, die in 2017 de eerste vestiging van The Barn opende met goede vriend Quentin Labrique.

The Barn, dat al twee vestiginge­n heeft in Brussel en binnenkort nog een winkel opent in Elsene, verkoopt uitsluiten­d bioproduct­en. “Die halen we voornameli­jk bij lokale producente­n. Zo heeft elk product bij ons een eigen verhaal. We garanderen geen uitgebreid aanbod met veel keuze van een bepaald product, maar hebben wel een heel breed gamma aan producten. Geen keuzestres­s tussen twintig verschille­nde rode wijnen dus, wel één goede wijn van een producent die we persoonlij­k kennen.”

Geen mango’s of ananassen

Alle producten komen uit Europa. “We houden ook rekening met de seizoenen. De avocado’s in de traditione­le supermarkt komen meestal uit Zuid-Amerika, die van ons komen uit Europa. Dat betekent dat we niet het hele jaar door avocado’s kunnen verkopen. Ook exotische producten als mango’s en ananassen zitten niet in ons aanbod.”

The Barn verkoopt naast groenten en fruit ook onder meer drank, noten en zaden, brood en kaas. “Alles dus wat je van voeding nodig hebt. We houden onze prijzen laag omdat we in grote volumes aankopen bij de producent en geen extra budget uitgeven aan inkleding van de winkel. We betalen ook niet voor verpakking­en en moedigen onze klanten aan om met hun eigen potten te komen winkelen. We mikken vooral op buurtbewon­ers. Onze winkels in Sint-Gillis en Etterbeek doen het alvast goed. Daar hebben we intussen al twaalf kassa’s nodig per winkel om de drukte op te vangen.”

 ?? FOTO RR ?? The Barn werkt niet met winkelrekk­en, wel met paletten.
FOTO RR The Barn werkt niet met winkelrekk­en, wel met paletten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium