Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Knap van Robbe, onze eerste jeugdspele­r die doorbreekt”

-

Laszlo Bölöni roteerde er dus net als in Charleroi op los, dit keer wél met het gewenste resultaat. Of hij twijfelde om het opnieuw te doen? “Ik twijfel altijd”, zei hij. “Niet enkel over die wissels. Ik was ook bang van de concentrat­ie bij de spelers. Zeker tegen een tegenstand­er die het ons vorig seizoen heel moeilijk maakte. Maar de zege was ruimschoot­s verdiend, ze hebben het goed gedaan. Didier (Lamkel Zé,

red.) heeft getoond dat hij er weer staat, hetzelfde met Martin (Hongla, red.) bijvoorbee­ld, die we op het veld nog niet supergoed kennen.”

Als het over Quirynen ging, was hij al helemaal lovend. “Ik moet Robbe echt felicitere­n. Hij is de eerste speler die uit onze jeugdoplei­ding komt die nu doorbreekt.”

Quirynen zei zelf wel dat hij niet nerveus was, volgens Bölöni klopte dat niet helemaal. “Hij was toch een beetje zenuwachti­g hoor. Hij heeft een heel goeie band met Wim (De

Decker, red.) en die heeft hem even moeten kalmeren. (glimlacht) Maar dat is logisch toch? Voor het eerst in de basis, voor eigen publiek dan nog: ik was daar vijftig jaar geleden ook nerveus voor.”

Voor de match van donderdag tegen AZ is Seck geschorst, Bölöni had er voor kunnen kiezen om Batubinsik­a en De Laet centraal achterin al te laten samenspele­n. “Ik heb erover nagedacht, maar uiteindeli­jk toch beslist om Dylan rust te geven. Ze hebben nu nog drie dagen om op elkaar ingespeeld te raken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium