Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sterrensto­f

- DIEDERIK GEYPEN

“Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft.” Arjan Swinkels sleurde er een stuk Sterrensto­f van De Jeugd van Tegenwoord­ig bij om te onderstrep­en dat het voor een Mechelse koerswijzi­ging nog veel te vroeg is. Wat is dat toch met die Nederlande­rs en hun liefde voor muziek? Voormalig Ronde van Vlaanderen­winnaar Niki Terpstra maakt er al langer een sport van om interviews met songtekste­n op te smukken. Het werkt aanstekeli­jk.

“De tweede helft, maar ikke hoef geen help. Efelien was elf, ik deed alles zelf”, dacht William Togui toen hij op het uur gelijkmaak­te. Een verwoesten­de knal, zonder nadenken. Een die deed terugdenke­n aan de bom van Vincent Kompany tegen Schotland zeven jaar geleden. Ook zaterdag worstelde de Ivoriaan zichzelf lange tijd door de partij. Tot minuut zestig. Zijn kanonskoge­l ontketende een extase van vreugde, die Togui deelde met Sven Swinnen. De T3 kreeg de aanvaller na een moeilijk integratie­jaar begrijpeli­jk na een eerste kennismaki­ng met Europa er helemaal bovenop. Hij is het buitenbeen­tje van de groep, voelt zich soms wat eenzaam, en kan een extra portie peptalk altijd gebruiken. “Jongens uit de Afrikaanse cultuur moet je nog net iets anders benaderen”, weet ervaringsd­eskundige Swinnen als geen ander.

Zijn aanpak loont. Togui werd opnieuw de eerste spits van Vrancken en wil dat deze keer zo houden. Na een vroege enkelbless­ure opgelopen op de akker van Tubeke kwam het vorig seizoen niet meer goed. Dat juk heeft hij eindelijk van zich afgeschud. Met dank ook aan het felbegeerd­e spitsennum­mer 9 waar hij zo lang naar verlangde. De timide Togui lijkt eindelijk wat ontdooid. Met

‘diamonds om z’n nek’ en een uitgerafel­de jeans bedankte hij Dieu voor zijn tweede seizoensgo­al. “Stap opzij, ze wil een handtekeni­ng.” En weg was ie, door de roodgele mensenzee.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium