Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Preud’homme: “Roteren om iedereen fit te krijgen”

- (mg)

Michel Preud’homme toonde zich na afloop van de makkelijke thuiszege tegen Moeskroen een tevreden trainer. “We waren veel efficiënte­r dan op Stayen en steeds meer spelers raken topfit.”

Preud’homme had zijn ploeg op vier plaatsen gewijzigd in vergelijki­ng met de nederlaag in SintTruide­n. Kosanovic is inmiddels vertrokken (Al-Jazira), Dussenne, Limbombe en Carcela zaten op de bank. Maar dat had niet rechtstree­ks iets met hun prestatie op Stayen te maken, volgens de Luikse coach, die Laifis, Bokadi, Amallah en Mpoku in de ploeg bracht. “Op deze manier wil ik zo veel mogelijk spelers wedstrijdf­it krijgen. We staan voor een bijzonder zwaar najaar, vanaf half september strijden we op drie fronten. Door zo veel mogelijk spelers nu klaar te stomen, kunnen we ons daarvoor wapenen.”

Carcela wordt tegelijker­tijd aan een club uit het Midden-Oosten gelinkt. “Dit is typisch voor deze periode. Wat voor Carcela geldt, geldt ook voor Mpoku. Zolang ze speler zijn van Standard zal ik hen gebruiken.” Preud’homme blikte ook voldaan terug op de wedstrijd. “Onderschat Moeskroen niet. Het is een heel vervelende ploeg, die veel tegenstrev­ers slecht kan doen voetballen. Maar we bewogen heel goed en dwongen veel kansen af. Maar waar we die op Stayen misten, mede door het kunstgras, waren we nu wel efficiënt. We zijn op de goede weg, al kan het altijd beter. Achterin waren we bijvoorbee­ld niet altijd even secuur.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium