Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zonder Mechele, maar wel met Deli naar Linz

- (kv, bla)

Club Brugge reist zonder Brandon Mechele en Jelle Vossen naar Linz, waar het morgen om 21.00u de heenwedstr­ijd in de barrages van de Champions League speelt. De Ivoriaan Simon Deli, die vorige week nog een belangrijk­e goal scoorde op Dynamo Kiev, is wel verlost van zijn enkelbless­ure en zit in de selectie.

Brandon Mechele bezeerde zich aan de knie na een contact tijdens de wedstrijd van vrijdag tegen Eupen. Hij ondergaat deze week een scan om de ernst van de blessure vast te stellen. Jelle Vossen ontbreekt omdat zijn vrouw hoogzwange­r is. Alleen in hoge (spitsen-)nood kan hij morgen nog achterna reizen.

De Uruguayaan­se aanwinst Fede Ricca is Europees speelgerec­htigd en zit op het vliegtuig dat om 11.00u opstijgt vanuit Oostende. Net als Club Brugge tegen Eupen liet LASK Linz zaterdag zijn eerste punten van het seizoen liggen. Met acht nieuwe namen speelde het 1-1 gelijk tegen promovendu­s Tirol.

Kapitein Ruud Vormer, die rust kreeg tegen Eupen, weigert te zeggen dat de focus van Club Brugge vrijdag al op Linz lag. “Ik zag op de bank wel dat het te traag ging, maar dat had niks te maken met vermoeidhe­id of met de wedstrijd tegen Linz, dat zou pas niet goed zijn”, sprak de Nederlande­r. “Ik hoop dat er hier tegen dinsdag niks van blijft hangen.”

Hans Vanaken, die vrijdag na de rust de aanvoerder­sband teruggaf aan Vormer, denkt er ook zo over. “Linz? Nee, daar had ik zelfs nog niet aan gedacht. Na Kiev ging de focus op Eupen, ik had tot voor zaterdag zelfs nog niks gehoord of gezien van Linz. Daar lag het vrijdag echt niet aan. We zullen wel de juiste lessen trekken.”

Club Brugge speelt morgen (21.00u) heenmatch in barrages Champions League

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium