Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit kan eigenlijk niet, laat het een goede les zijn”

Rupel Boom van doelman Stefan Deloose komt met de schrik vrij bij Sint-Job

- LIEVEN VERHEYEN

Met een 0-3-ruststand leek Rupel Boom gisteren bij SintJob op weg naar een vlotte bekerzege. Maar na rust wisten de toeschouwe­rs amper wat ze zagen. Sint-Job stond op uit de doden en sleepte zowaar nog verlenging­en uit de brand. Daarin leken strafschop­pen lange tijd in de maak, tot Binst in de slotminuut een te zwaar verdict velde voor Sint-Job.

“We hadden eigenlijk nooit meer in de problemen mogen komen”, sakkerde Jaric Schaessens na afloop. “We begonnen ontzettend sterk en speelden een sublieme eerste helft. Na de pauze voetbalden we veel te slap. Al was dat ook de verdienste van Sint-Job.”

Met twee treffers had Schaessens een groot aandeel in de geruststel­lende 0-3-voorsprong. “Al na twee minuten kon ik de bal binnenkopp­en. Bij mijn tweede doelpunt had ik wat geluk. Ik trapte een voorzet-schot dat in de verste winkelhaak verdween. Toen Put na een halfuur ook nog wist te scoren, leken we onze schaapje op het droge te hebben.”

Niets bleek minder waar. Met zijn bekende vechtlust kwam Sint-Job toch weer op gelijke hoogte. “Na de strafschop zag je bij ons de twijfel binnenslui­pen en liepen we achteruit”, sprak bezoekende doelman Stefan Deloose. “Dat ik de ploeg in het slot moet redden, kan eigenlijk niet. Dit moeten we goed analyseren. Laat het een goede les zijn.”

De winnende treffer viel aan de overkant toen Binst alleen op doelman Smits wél wist te scoren. “Dit komt hard aan”, zegt Mitch Vanbosch, die een beresterke partij speelde. “De sterkte van Boom voor rust was te verwachten. Dat werd vorig jaar nog vijfde in eerste amateurkla­sse. Ei zo na kregen we strafschop­pen.”

Iets waar Andreas Smits op hoopte. “Als doelman heb je dan alleen iets te winnen. Naast die voetreflex heb ik in de verlenging niets spectacula­irs moeten doen. Dat zij in de allerlaats­te aanval de zege pakken, is wel een dreun. Hopelijk kunnen we deze goede vorm meenemen naar de competitie.”

 ?? FOTO SMB ?? Jaric Schaessens (rechts) komt net te laat om Yarno Bonaers van Sint-Job van de bal te zetten. “We hadden eigenlijk nooit meer in de problemen mogen komen”, sakkerde Schaessens na afloop.
FOTO SMB Jaric Schaessens (rechts) komt net te laat om Yarno Bonaers van Sint-Job van de bal te zetten. “We hadden eigenlijk nooit meer in de problemen mogen komen”, sakkerde Schaessens na afloop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium