Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Schitteren in eigen stad? Zalig toch”

Antwerpena­ar Yannick Vandenbulc­ke de sterkste op Xior Open

- PATRICK CEULEMANS

Bij de mannen Yannick Vandenbulc­ke, bij de vrouwen de Limburgse Sofie Oyen. Dat werd gisteren de winnaars van de eerste reeksen van de Xior Open in Antwerpen. “Een heerlijk gevoel”, knipoogde Vandenbulc­ke.

De Xior Open Stad Antwerpen heeft in de eerste reeks bij de mannen een opvolger gevonden voor Stefan Wauters: Yannick Vandenbulc­ke. Na Wauters’ ongeslagen reeks (hij won negen keer tijdens de laatste tien edities,

nvdr.) nam de 29-jarige Vandenbulc­ke gisteren het stokje over.

De Antwerpena­ar, ooit het nummer 377 op de ATP-ranking, was in de finale een maat te groot voor Stijn Meulemans van KTC Diest. Het werd tweemaal 6-1.

“Het liep deze week heel goed”, vertelt een tevreden Vandenbulc­ke. “Dat ik zo kan schitteren in eigen stad, is natuurlijk super. Deze overwinnin­g geeft mij een heerlijk gevoel.”

Vandenbulc­ke wist de wedstrijd meteen naar zijn hand te zetten. “Ik zat tegen Stijn al snel goed in de partij. Dat was dan ook de sleutel tot succes”, zei Vandenbulc­ke, die zich nog wat steviger op de tweede plaats nestelt van de eerste reeks van het Belgian Circuit.

Derde triomf voor Sofie Oyen

De finale van de eerste reeks bij de vrouwen werd wegens de vele regenbuien zondagmidd­ag indoor afgewerkt. Sofie Oyen (GT Tessenderl­o) won na een boeiende partij (6-7, 6-2 en 6-0) tegen Vicky Van De Peer (TC Forest Hills, Wommelgem). Na eerdere overwinnin­gen in 2015 en 2017 schreef de Limburgse de Xior Open zo voor de derde keer op haar palmares.

“Het was een intense partij”, weet Oyen. “Gelukkig kon ik de situatie na de eerste set nog omdraaien.”

Deze week vindt er op TC Ter Linden in Edegem het toptoernoo­i plaats, waar de eerste reeksen bij de mannen en vrouwen voor het Belgian Circuit op de affiche staan.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? “Ik zat meteen goed in de partij”, weet Yannick Vandenbulc­ke.
FOTO GOYVAERTS “Ik zat meteen goed in de partij”, weet Yannick Vandenbulc­ke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium