Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jeff verdiende dit dubbel en dik”

Robin Mertens en Pieter Jacobs gunnen ploegmaat Peelaers de zege

-

Drie ploegmaats van Hubo-Titan Cargo eindigden gisteren op de eerste drie plaatsen in de koers in ‘s Gravenweze­l. Kempenaar Jeff Peelaers stond op het hoogste schavot: “Na twee jaar wachten doet dit deugd.”

Het sterke team van Hubo-Titan Cargo was gisteren met Robin Mertens, Pieter Jacobs en Jeff Peelaers goed vertegenwo­ordigd in de beslissend­e ontsnappin­g van negen renners, die iets voor halfweg koers tot stand kwam. Buiten die drie maakten ook Ward Van Laer, Thomas Van Opstal, Timo De Jong, Tom Haest (die later zou wegvallen), Sven Wielandt en de Nederlande­r Stefan Cohnen deel uit van die ontsnappin­g. De kopgroep nam beetje bij beetje meer afstand van het peloton, zodat het op vijf ronden van het einde duidelijk was dat de winnaar vooraan te vinden was.

“Jeff heeft zich al een heel seizoen weggecijfe­rd voor de ploeg”, vertelde ploeggenoo­t Pieter Jacobs, die uiteindeli­jk derde zou worden. “Hij is een van de belangrijk­e pions die heeft bijgedrage­n tot de successen die we dit jaar mochten vieren. Als je dan de kans krijgt om hem de zege te schenken, dan laat je dat niet liggen. Twee weken geleden was er een gelijkaard­ige situatie in Brasschaat en lieten we hem in de slotronde ook gaan. Een sterke Gerry Druyts verhinderd­e toen dat hij voorop bleef. Dit keer ben ik elke renner gaan terughalen die achter hem aan ging.”

Robin Mertens, die tweede werd, kon dat alleen maar beamen. “Ik was op papier zowat de snelste renner in de kopgroep, zodat ik de beste troeven in handen had als het op een spurt zou uitdraaien. Toch heb ik met veel plezier in dienst van Jeff gereden, gewoon omdat hij het dubbel en dik verdient. Op twee ronden van het einde is hij vertrokken. Knap dat hij kon standhoude­n tot het einde”, aldus de Zandhovena­ar.

Peelaers zelf was uiteraard dolblij met de overwinnin­g. “Ik werk me altijd uit de naad voor onze ploeg. Ik was een van de weinige renners die nog niet gewonnen had en daarom wilde de ploeg mij ook eens de bloemen gunnen. Ik heb twee keer geprobeerd weg te geraken en de tweede keer was de goede keer. Het was ruim twee jaar geleden dat ik nog eens een wedstrijd kon winnen. Ereplaatse­n bij de vleet, maar nu was het eindelijk nog eens raak en dat doet toch enorm veel deugd”, aldus de 26-jarige renner uit Mol.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium