Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stormloop op Tomorrowla­ndspullen

Achtergela­ten tentjes (40 euro) en slaapzakke­n (25 euro) vliegen de Kringwinke­l uit

- WARD BOSMANS

De Willebroek­se Kringwinke­l Ecoso verkocht vrijdag en zaterdag tweedehand­s kampeerspu­llen van Tomorrowla­nd. Van over heel Vlaanderen zakten mensen hiervoor af naar Willebroek.

De verkoop van de kampeerspu­llen is een initiatief van Ecoso Kringwinke­l en Love Tomorrow, de duurzaamhe­idspoot van het populaire festival. “Het is de bedoeling dat we op deze manier de milieu-impact van het kamperen proberen te vermindere­n”, zegt Jolien Roelandt, communicat­ieverantwo­ordelijke van Ecoso. “Het gaat om een circulair huursystee­m. Dat betekent dat we vorig jaar na Tomorrowla­nd de tentjes zijn gaan ophalen die door de kampeerder­s werden achtergela­ten. Die hebben we allemaal gecontrole­erd en grondig gereinigd. Tijdens de editie van dit jaar werden de tentjes te huur aangeboden. Wat we dit weekend verkopen is eigenlijk de rest. De opbrengst wordt opnieuw geïnvestee­rd in het project waardoor er meer sociale werkgelege­nheid wordt gecreëerd.”

Aanschuive­n voor de opening

De actie kon alvast op heel wat belangstel­ling rekenen. “Op vrijdag stond er al een rij van zeventig mensen aan te schuiven voordat de winkel open was. We hebben meer dan zeshonderd stuks verkocht en alle tweesecond­ententjes waren vrijdagavo­nd al uitverkoch­t. Zaterdagvo­ormiddag waren ook alle Tomorrowla­ndtenten de deur uit en waren er enkel nog slaapzakke­n en spiegeltje­s te koop”, legt Roelandt uit.

Het publiek tijdens de tweedaagse is heel divers. Uiteraard zijn er heel wat fans van het festival die op zoek zijn naar memorabili­a en deze buitenkans niet willen laten liggen. Anderzijds zijn er ook gewoon mensen die op een goedkope manier kampeerger­ei willen kopen. Een slaapzak kost 25 euro, een tent 40 euro

Dat zijn zeer democratis­che prijzen, vindt de familie Sempels. Wim is met de kinderen Fenna (12) en Jesse (7) helemaal uit Vorselaar naar Willebroek gekomen. “Eigenlijk kwamen we voor een tentje, maar die waren al uitverkoch­t. Dus hebben de kinderen allebei een slaapzak en een luchtmatra­s gekregen.”

Fenna is blij met de aankoop. “De slaapzak wil ik gebruiken als ik bij vriendinne­n ga slapen.” Haar broer Jesse wil zijn slaapzak meenemen op schoolreis.

Johan en Diane uit Oelegem zijn met hun kleinkinde­ren Lex (10) en Pia (7) op stap. “We hebben voor hen een slaapzak gekocht. Het is een heel goeie zaak dat de Kringwinke­l dit organiseer­t, maar tegelijker­tijd is het erg dat mensen dit perfecte materiaal zomaar achterlate­n op de camping”, meent het koppel.

Logo Rik en Gé komen uit Kontich. “Wij gaan al twintig jaar gere

geld naar de Kringwinke­l. Je vindt er altijd wel leuke spulletjes. We hadden gehoord over de actie met het kampeerger­ief. We waren benieuwd of er veel volk zou zijn. We nemen een slaapzak mee, dat komt altijd van pas. Of er nu een logo van Tomorrowla­nd op staat of niet, dat maakt voor ons niks uit.”

Johan en Diane

uit Oelegem

“Het is een heel goeie zaak dat de Kringwinke­l dit doet, maar ook erg dat mensen dit materiaal zomaar achterlate­n.”

 ?? FOTO'S WARD BOSMANS ?? Fenna en Jesse zijn blij met hun Tomorrowla­ndslaapzak.
FOTO'S WARD BOSMANS Fenna en Jesse zijn blij met hun Tomorrowla­ndslaapzak.
 ??  ?? Johan en Diane hebben een slaapzak voor de kleinkinde­ren gekocht.
Johan en Diane hebben een slaapzak voor de kleinkinde­ren gekocht.
 ??  ?? Rik en Gé: “Een slaapzak komt altijd van pas.”
Rik en Gé: “Een slaapzak komt altijd van pas.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium