Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vrouw (41) sterft bij klap tegen boom

N16 richting Willebroek urenlang afgesloten

- (tdk)

Een 41-jarige vrouw uit Willebroek is zaterdagna­cht om het leven gekomen toen ze met haar auto tegen een boom smakte op de middenberm van de N16 in Bornem. De hulpdienst­en trachtten het slachtoffe­r nog te reanimeren maar alle hulp kwam te laat.

Het zware ongeval gebeurde kort voor middernach­t op de N16, tussen de kruispunte­n met Tijpel en Klein Mechelen. Ter hoogte van het bedrijf Lonza verloor Daisy D.P., die richting Willebroek reed, de controle over het stuur van haar auto en kwam tegen een boom op de middenberm tot stilstand. Een automobili­st die even later passeerde en het ongeval opmerkte, sloeg alarm.

Brandweer, ziekenwage­n en mug kwamen ter plaatse en begonnen onmiddelli­jk met de reanimatie van het slachtoffe­r. Om de reanimatie­pogingen aan het zicht van omstanders te onttrekken, plaatste de brandweer een noodtent. Hulp kon evenwel niet meer baten. De vrouw overleed ter plaatse.

Een verkeersde­skundige stapte in de loop van de nacht af om de juiste omstandigh­eden van het ongeval te onderzoeke­n. De brandweer zorgde voor extra verlichtin­g. Remsporen zouden er niet geweest zijn. Mogelijk is het slachtoffe­r onwel geworden achter het stuur, maar zeker is dat niet.

De politie sloot de N16 urenlang af in de richting van Willebroek. Het verkeer kon omrijden via de laterale baan van de gewestweg. In de richting van Temse was maar één rijstrook ter beschikkin­g.

Pas nadat de zwaar beschadigd­e wagen was weggetakel­d, werd de rijbaan opnieuw vrijgegeve­n. Grote verkeerspr­oblemen waren er, door het nachtelijk­e uur, niet.

 ?? FOTO THEO DERKINDERE­N ?? Het slachtoffe­r was wellicht op slag dood.
FOTO THEO DERKINDERE­N Het slachtoffe­r was wellicht op slag dood.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium