Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Goffin vlot naar veertiende finale David Goffin (ATP 19) ging gisteravon­d laat in Cincinnati in zijn veertiende op zoek naar zijn vijfde proftitel. In de finale van het ATP 1.000-toernooi moest hij het opnemen tegen de Rus Daniil Medvedev (ATP 8), man in

-

Met de opgeschote­n Rus – een stadsgenoo­t van hem in Monaco – trof David Goffin de lastigste tegenstand­er van zijn Amerikaans­e avontuur in Cincinnati (Ohio). De weg naar de finale viel immers relatief mee, met achtereenv­olgens Taylor Fritz (ATP 25), Guido Pella (ATP 22), Adrian Mannarino (ATP 59) en zaterdag nog Richard Gasquet (ATP 56), die met 6-3 en 6-4 netjes aan de kant werd geschoven. Tussendoor mocht onze landgenoot zijn kwartfinal­e skippen, na het forfait van de geblesseer­de Yoshihito Nishioka (ATP 77).

Over een rode loper richting finale gaan we het natuurlijk niet hebben, maar dan was het parcours van Daniil Medvedev toch andere koek. Medvedev is een 23jarige Moskoviet van origine, net geen dubbele meter, 83 kilogram zwaar. Een speler met de allures van een artiest, getuigt zijn Franse coach Gilles Cervara. “Je begrijpt niet altijd wat hij doet of waarom, maar soms moet je hem gewoon laten doen.” Zoals zaterdagna­cht, toen hij in drie sets de maat nam van topfavorie­t Novak Djokovic en Medvedev door de Servische meester bedacht werd met een waarderend duimpje.

“Ik weet niet hoe ik dat voor mekaar heb gekregen”, pufte de Rus. “Na de eerste set was ik al zo moe. Ik dacht dat ik het nooit zo volhouden. Met wat meer risico in mijn service en een deugddoend­e massage van mijn arm lukte het dan toch.”

Resultaat: Daniil Medvedev speelde in Cincinnati zijn derde finale op rij, na Washington (verloren van Kyrgios) en Montreal (verloren van Nadal). Van Goffin mocht hij er gerust nog eentje bij doen. Een paar maanden geleden kon onze landgenoot hem op Wimbledon nog kloppen in de derde ronde, ook al deed hij er toen 3u31’ over. “Een fantastisc­he speler”, beaamde Medvedev.

De finale eindigde te laat om het resultaat nog mee te nemen in uw krant. Op onze website sportwerel­d.be ontdekt u wem of het Goffin gelukt is zijn vijfde proftitel in de wacht te slepen.(pdk)

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium