Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb in het slot op de verkeerde renner gefocust”

Gerry Druyts valt na puik BK net naast podium

- (kle)

Gerry Druyts viel zaterdag in het Luxemburgs­e Habay-laNeuve net naast het podium. Met een groepje van vijf was hij in de finale voorop gekomen, maar uiteindeli­jk moest Druyts vrede nemen met een vierde plaats.

“Ik had een goeie dag en heb een sterke wedstrijd gereden. Ik kan mezelf weinig tot niets verwijten”, sprak de 28-jarige ex-Wilrijkena­ar achteraf. “Het enige foutje dat ik misschien gemaakt heb, is dat ik niet mee was toen een groep van een vijftienta­l renners al na drie ronden wegging uit het peloton. Samen met titelverde­diger Rutger Wouters ben ik daar enkele ronden later naartoe gereden, maar dat heeft krachten gekost. Wellicht kwam ik die op het einde tekort.”

Eens mee vooraan duurde het nochtans niet lang voor Druyts opnieuw van zich liet spreken.

“In die ruime kopgroep voelde ik al snel dat het niet goed ronddraaid­e. Ik heb daarom gedemarree­rd, waardoor we met een zevental aan de leiding kwamen. Dat draaide veel beter rond. Er vielen uiteindeli­jk nog twee renners weg, waardoor we met vijf de slotronde ingingen. Stan Van Gucht maakte de beste indruk en toen hij op vijfhonder­d meter van de streep versnelde, ben ik meteen op zijn wiel gesprongen. Helaas zat ook Jelle Mannaerts in ons spoor en die is direct over ons gegaan. Op die uitval had ik geen antwoord meer. Ik had me dus beter op zijn wiel geconcentr­eerd en hem laten reageren op die uitval van Van Gucht. Dan had ik misschien kans gehad om zelf de titel te pakken. Maar goed, dat is praat achteraf. Dat ik uiteindeli­jk ook nog naast het podium viel, doet me niets. Op zo’n BK telt alleen die eerste plek. Als tweede of derde sta je daar toch maar bij voor spek en bonen. Dat werd me nu tenminste bespaard.”

‘Profs’ tussen de amateurs

Eén kanttekeni­ng wilde Druyts nog wel maken. “Mannaerts reed al een heel seizoen bij de profs in een continenta­le ploeg en stond ook aan de start van het BK bij de elite in Gent. Intussen is hij veranderd van team en mocht hij ook starten op dit BK. Van Gucht rijdt dan weer voor een Franse continenta­le ploeg. Kortom, ik denk dat ik in de kopgroep van vijf de enige was die wekelijks ruim dertig uur werkt en dan in de avonduren nog kan gaan trainen. Dat mag ook weleens gezegd worden.”

 ?? FOTO MARC VAN HECKE ?? Gerry Druyts reed zich een heel BK in de kijker, maar werd daar uiteindeli­jk niet voor beloond.
FOTO MARC VAN HECKE Gerry Druyts reed zich een heel BK in de kijker, maar werd daar uiteindeli­jk niet voor beloond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium