Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik voel dat er nog meer inzit”

Jochem Vermeulen knalt op 800m naar winst in recordtijd

- (basp)

Na een lange periode van ellende vol blessures is Jochem Vermeulen (21) weer terug. En hoe! Vermeulen lijkt sterker dan ooit. Nadat hij op de Flanders Cup van Ninove zijn record op de 1.500 meter aan flarden liep, ging zaterdag ook zijn besttijd op de 800 meter voor de bijl. Hij won zijn reeks in 1’49”62.

Vermeulen was in Kessel-Lo de sterkste in de B-reeks. De Kapellenaa­r triomfeerd­e in 1’49”62 met anderhalve seconde voorsprong. “Het ging goed”, vond Vermeulen. “Mijn trainer Rik Didden had me gevraagd om vooraan mee te gaan en dat heb ik gedaan. Ik zette me in derde positie. Uiteindeli­jk nam ik op 200 meter van het einde de leiding over. De laatste 100 meter botste ik vol op de wind. Daardoor kreeg ik nog een serieuze klop, maar ik won met vrij groot verschil. Ik ben echt wel tevreden dat ik mijn record (1’50”10,

nvdr.) verbeterd heb. Dat stond er toch alweer vier jaar. Het was hoog tijd dat ik eens onder de 1’50 zou duiken. En ik voel dat er nog iets meer inzit. In een ideale reeks met iets minder wind acht ik een lage 1’49’er haalbaar. Dit geeft vertrouwen voor het BK.”

Ook Vermeulens jongere zus Heleen (4’40”41 op de 1.500 meter) en zijn jongere broer Lander (1’56”89 op de 800 meter in het naprogramm­a) kwamen in actie in Kessel-Lo. “Heleen was niet helemaal tevreden”, wist Jochem. “Ze zat in een erg snelle reeks in het hoofdprogr­amma en dat is niet zo haar ding. Maar ze liep toch een zeer mooie tijd. Lander had wat pech in zijn reeks. Hij heeft een tijd van 1’53 à 1’54 in de benen, maar heeft dit seizoen tot hiertoe iedere keer pech.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium