Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be Recyclage Tomorrowla­nd Wat de kringwinke­l van Willebroek doet met tweedehand­se kampeerspu­llen van Tomorrowla­nd vind ik lovenswaar­dig, maar de achterligg­ende oorzaak is minder leuk en zeker niet milieubewu­st. Alles wordt steeds goedkoper, want het is gemaakt door onderbetaa­lde arbeid(st)ers in een onderontwi­kkeld land, misschien zelfs door kinderen. Hier wordt het dan voor lage bedragen aan de man gebracht in Primark en andere ketens. T-shirts, maar dus ook tentjes en ander kampeermat­eriaal. Hoe kan dat nog voor die prijzen? Het is goedkoper om alles nadien weg te gooien of achter te laten dan het te stockeren of te wassen en in de kast te hangen. En dan maar klagen over het milieu, en maar bosbrossen nadat ze de festivals hebben bezocht.

RONALD BAERT, RANST Klimaat

Er is absoluut geen knowhow bij onze beleidsmen­sen, waardoor de klimaatbro­ssers paniek veroorzake­n en dat kan hooguit zorgen voor versnelde besluiten voor droomoplos­singen die achteraf niet haalbaar blijken te zijn. Onvoldoend­e stroom voor laadpalen voor elektrisch­e auto’s en de luidruchti­ge en stroomvers­lindende warmtepomp zijn maar een paar voorbeelde­n. Ik ontmoet dagelijks mensen die intensief bezig zijn met het klimaat en stel vast dat er twijfel ontstaat of CO2 wel de oorzaak is van de opwarming. Verder onderzoek van de rol van methaan is dringend nodig. Wat absoluut zeker is: België gaat het gedrag van 7,5 miljard mensen op deze planeet niet kunnen aanpassen. Zelfs niet als wij onze laatste cent uitgeven aan nepoplossi­ngen die nieuwe problemen creeren. Oorzaken en oplossinge­n bestuderen en zelf meer recycleren en vuil opruimen in plaats van achteloos wegwerpen wekt meer sympathie dan roepen of staken.

TONY LESAGE, BERCHEM Treinstaki­ng Waar zitten die vakbonden nu, die jarenlang beweerd hebben dat een minimale dienstverl­ening bij het spoor onmogelijk was?

DIRK VAN BECKHOVEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium