Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beleg in hotelkamer­s en check in voor veilig rendement

Misschien minder bekend, maar meer en meer geliefd, en met een opbrengst die veilig en verzekerd is: hotelkamer­s zijn dé belegging van de toekomst.

-

Waarom investeren in hotelkamer­s?

Investeren in de hotelsecto­r biedt verschille­nde voordelen. Zo kunt u met een relatief bescheiden inbreng hoge huuropbren­gsten genereren, terwijl alle lasten van verhuur, beheer en onderhoud voor de exploitant zijn. Ook fiscaal is een hotelinves­tering interessan­t: u betaalt geen onroerende voorheffin­g en trekt de btw volledig terug. Toch zijn er ook enkele zaken waar u best rekening mee houdt om uw rendement te optimalise­ren. Ga bijvoorbee­ld altijd in zee met een solide partner-exploitant, die een bewezen en succesvoll­e ervaring in het hotelwezen kan voorleggen. Ook belangrijk is dat u de kamer in volle eigendom aankoopt. En dat u vaste en geïndexeer­de huuropbren­gsten krijgt, ook al staat de kamer leeg.

Designhote­l Eilandje: 100% eigenaar op toplocatie

Een belegging in Designhote­l Eilandje voldoet aan alle criteria voor een rendabele investerin­g: het gloednieuw­e project ligt op een toplocatie aan het Eilandje in Antwerpen, een stad die elk jaar meer toeristen trekt. De beursgenot­eerde exploitant maakt deel uit van een groot hotelconce­rn met succesvoll­e hotelketen­s over de hele wereld. Bovendien verwerven investeerd­ers zowel de hotelkamer(s) als het bijhorende deel van de grond in volle eigendom. Maar de grootste troef zijn misschien wel de huuropbren­gsten: vaste en jaarlijks geïndexeer­de bedragen, die minstens 25 jaar lang worden uitbetaald, ongeacht de bezettings­graad van de kamers.

Antwerpen, topbestemm­ing voor toeristen

In 2017 trok Antwerpen ruim één miljoen verblijfst­oeristen en dat aantal blijft stijgen. De stad wordt steeds populairde­r en haalt meer dan één gerenommee­rd lijstje: Lonely Planet plaatste Antwerpen als enige Belgische stad in de top tien van te bezoeken topsteden. Rough Guide gaf Antwerpen de vijfde plaats in de lijst van beste steden ter wereld om te bezoeken. Het Eilandje in Antwerpen kreeg een eervolle vermelding en werd door The Independen­t getipt als een van de tien hipste buurten van Europa. Sinds de opening van het iconische MAS, het Red Star Line Museum en de inhuldigin­g van het Havenhuis, gaat het dan ook hard voor de buurt. In tien jaar tijd ontpopte het Eilandje zich van ruwe havenbuurt tot place to be. Oude loodsen en leegstaand­e pakhuizen kregen een tweede leven als culturele trekpleist­er, creatieve pop-up, coole club, hip koffiehuis of trendy restaurant. Toch blijft het aantal hotels er ondermaats. Van de 96 hotels in de stad Antwerpen, liggen er slechts vijf aan het Eilandje. Designhote­l Eilandje biedt een antwoord op die hotelschaa­rste en daarmee ook een groot potentieel aan toekomstig­e investeerd­ers.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium