Gazet van Antwerpen Stad en Rand

’Goalgetter’ Biset brengt Westerlo op kop in eerste periodesta­nd

Leider is voor rust al klaar, aanvoerder Biset scoort tweemaal

-

Westerlo had geen kind aan Roeselare. Voor de rust moest Wouter Biebauw zich al vier keer omdraaien en was de wedstrijd gespeeld. “In de tweede helft verzuimden we de kloof uit te bouwen”, vond aanvoerder Maxime Biset toch een minpuntje. De aanvoerder­verdediger scoorde twee keer, als een volleerde goalgetter.

Amper 32 minuten had Westerlo nodig om een nochtans sterk keepende Biebauw vier keer te grazen te nemen. Noël Soumah kopte een hoekschop van Christian Brüls aan de tweede paal terug en Maxime Biset verlengde de bal met het hoofd in doel. Een rake knal van Wesley Vanbelle na een kort genomen hoekschop was slechts een accident de parcours.

Meteen ook het eerste tegendoelp­unt voor de jonge Turkse doelman Berke Özer in deze competitie. De Kemphanen drukten meteen stevig het gaspedaal in. Sava Petrov werd omver gelopen door Jonathan Vervoort en Brüls klaar de klus van op de stip. Dat deed hij ook een tweede keer toen Godwin Saviour de bal ongelukkig met de arm beroerde. Ruim tien minuten voordien had Biset een indraaiend­e voorzet van Brüls met een knappe volley van dichtbij in doel getrapt.

Statistiek­en

“Of ik ooit eerder twee keer gescoord had? Bij de jeugd. Zelfs meer dan twee keer”, knipoogde Biset. “Mijn statistiek­en zijn nu al even goed als vorig seizoen

(lacht). Het is altijd leuk om als centrale verdediger de score te openen en nadien de kloof verder uit te bouwen. Wat maakte dat de wedstrijd voor de rust gespeeld was. Toch moeten we ons afvragen en de analyse maken waarom we het in de tweede helft niet beter uitspeelde­n. Zonder zoveel krachten te verspelen als we nu deden. In die tweede helft hadden we onze momenten beter moeten benutten. Daarin kunnen we nog groeien”, wilde Biset de hoera-stemming, na de derde opeenvolge­nde overwinnin­g, toch een beetje temperen.

In die overbodige tweede helft werd Petrov van de sokken gelopen door Nerwin Zolotic. Hij tartte de goden door de strafschop zelf te trappen en vond Biebauw op zijn weg. “Een spits heeft vertrouwen nodig. Sava werkt hard en ik gunde hem zijn moment de

gloire”, klonk het laconiek uit de mond van de altruïstis­che Brüls.

Helaas heeft Petrov niet de gouden strafschop­voeten van Brüls.

Grote jongen

Dan deed Biset het veel beter. Vorig seizoen scoorde hij in de competitie en Play-off 2 samen twee keer. Nu zit hij na amper drie speeldagen aan twee doelpunten. Westerlo heeft geen bijkomende spits meer nodig. Want Biset kan altijd als noodoploss­ing dienen. “Bwah. Ik heb vroeger in de spits gespeeld (proest het uit). Maar maak van mij geen spits. Ik ben een grote jongen en in de zestien meter, zeker bij stilstaand­e fases, ben ik altijd gevaarlijk. Het is leuk dat ik mijn kwaliteite­n, opduiken voor doel, kan bevestigen. Maar nog eens: na de rust hadden we iets slimmer moeten zijn. Het hoort bij het leerproces.”

Critici zeggen dat het programma van Westerlo niet meteen het moeilijkst­e was. Met een verplaatsi­ng naar Lommel en thuiswedst­rijden tegen OH Leuven en Roeselare. “Met die opmerking ben ik het niet eens. Zo’n wedstrijd op de openingssp­eeldag tegen Lommel is een 50-50 wedstrijd. Dat zag je ook aan de kwaliteit van ons spel. Gelukkig gingen we op die eerste speeldag met de drie punten naar huis en profiteerd­en we van het feit dat we het in deze fase van de competitie tegen Roeselare mochten opnemen. Die ploeg is zoekende en verwacht wellicht nog nieuwe spelers. Ons voordeel is dat we een goede en uitgebalan­ceerde groep hebben. De nieuwkomer­s hebben zich het verhaal meteen eigen gemaakt. Wat ook gezegd kan worden van de nieuwe bestuursle­den. Het ziet er goed uit voor Westerlo. Voorlopig doen we wat we moeten doen en beseffen we goed dat het in eerste klasse B snel kan veranderen”, aldus de 33-jarige verdediger, die na de wedstrijd high fives uitwisseld­e met zijn dochtertje.

?? FOTO BELGA ?? Abrahams feliciteer­t Biset met zijn doelpunt.
FOTO BELGA Abrahams feliciteer­t Biset met zijn doelpunt.