Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van de bank naar de scouts en het loon blijft hetzelfde “Mijn job was niet in gevaar maar ik wilde mijn horizon verruimen”

Helga Van den Bossche (57) ruilde KBC in voor de jeugdbeweg­ing

-

“U mag voor een non-profitorga­nisatie gaan werken, en wij betalen uw loon gewoon door”, zegt de bank KBC tegen 55plussers. Daar heeft Helga Van den Bossche (57) uit ’s-Gravenweze­l dankbaar gebruik van gemaakt. Ze werkt nu bij Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Helga werkte 34 jaar voor KBC. “Ik ben er kantoordir­ecteur geweest, heb lokale bedrijven als klant gehad en kwam later ook in het segment van de internatio­nale bedrijven terecht”, zegt Helga. “Maar in de laatste fase van mijn loopbaan wilde ik graag mijn horizon verruimen. Daarom heb ik gesollicit­eerd voor een job bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Ik doe er nu onder meer de boekhoudin­g, de ledenadmin­istratie en organiseer evenemente­n.”

Helga’s job bij KBC was niet meteen in gevaar. “Maar KBC helpt oudere werknemers wel om een nieuwe job te vinden, en betaalt ons daar ook gewoon voor”, zegt Helga. “55-plussers die voor de bank werken, krijgen elke week via het platform Experience@Work nieuwe vacatures te zien van non-profitorga­nisaties. Als we daarop solliciter­en en worden aangeworve­n, mogen we die job gaan doen én wordt ons loon gewoon doorgestor­t door KBC. Ik verdien dus exact evenveel als toen ik nog voor de bank werkte, maar werk nu wel voltijds voor Scouts en Gidsen Vlaanderen”, zegt Helga.

Scouts en Gidsen Vlaanderen betaalt aan KBC het loon dat Helga normaal bij de scouts zou verdienen. Dat is minder dan wat ze bij de bank verdient, waardoor de bank er dus eigenlijk geld bij inschiet.

“Dankzij KBC kunnen non-profitorga­nisaties, die veel leidinggev­enden zoeken maar meestal weinig geld hebben, ook hogere profielen aantrekken”, zegt Helga. “Ik kan me dan ook behoorlijk opwinden als ik iemand als sp.a-voorzitter John Crombez op televisie hoor zeggen dat banken niets doen voor hun personeel. Dankzij de kans die KBC mij hiermee geeft, zie ik het absoluut zitten om tot mijn 65ste te blijven werken.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Helga Van den Bossche.
FOTO JAN VAN DER PERRE Helga Van den Bossche.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium