Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer dat niet iedereen de sprong naar een andere job durft te maken”

Didier Appels (40) ruilde BNP Paribas Fortis in voor eigen bedrijf

-

De bank verlaten, een eigen bedrijf oprichten en vervolgens de ene ex-collega na de andere aan de lijn krijgen, met de vraag of je geen job hebt voor hen. Het overkwam Didier Appels (40) uit Leuven.

“Ik ben jarenlang marketings­pecialist en groepsdire­cteur bij BNP Paribas Fortis geweest”, zegt Didier. “Vandaag ben ik projectont­wikkelaar en consultant in de regio Leuven, Antwerpen en Mechelen.”

“Ik had nog mooie jobkansen bij de bank, maar het was tijd om iets anders te gaan doen. Als bankier leerde ik veel ondernemer­s kennen die met hun bedrijf een positieve impact wilden hebben op de maatschapp­ij, bijvoorbee­ld door goede doelen te steunen of door een milieuvrie­ndelijk beleid te voeren. Dat heeft me aan het denken gezet.”

“In november 2017 heb ik de bank verlaten, om zelf een ecologisch bedrijf op te richten. Met Ecoliving geven we oude gebouwen een nieuwe woonfuncti­e. En met de sociale ondernemin­g Close the Gap ondersteun­en we wereldwijd scholen en ondernemer­s met computerbe­nodigdhede­n.”

Waarom wilde Didier de bankenwere­ld verlaten? “Ik wilde na twaalf jaar gewoon iets anders doen”, zegt Didier. “Meerdere van mijn ex-collega’s maken zich zorgen over de toekomst van hun bank. Het is jammer dat niet iedereen de sprong naar een andere job durft maken. Sinds ik mijn eigen ondernemin­g leid, heb ik al meerdere ex-collega’s aan de lijn gehad die me vroegen of ik een job heb voor hen. Het antwoord is nu nog neen”, zegt Didier.

Is hij vandaag beter af dan toen hij nog bij de bank werkte? “Goh, dat kan je moeilijk vergelijke­n. Het is zeker minder comfortabe­l, ik werk beduidend meer en ben nu een manusje-van-alles. Maar de dagen vliegen voorbij en ik amuseer me heel erg. En het is fijn om te kunnen verder bouwen op wat ik in de bank heb geleerd.”

 ?? FOTO RR ?? Didier Appels.
FOTO RR Didier Appels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium