Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bateau debuteert in basis na loodzware interlandb­reak met vliegreis van twintig uur

-

Toch eentje die na afloop nog kon lachen in het Mechelse kamp. Sheldon Bateau stond voor de eerste keer sinds zijn terugkeer in de basis bij KV en genoot, ondanks het verlies, van zijn rol als titularis. “Ik heb me geamuseerd. Als ik mag verdedigen, ben ik altijd blij”, glimlachte de man uit Trinidad.

Met het resultaat was Bateau vanzelfspr­ekend heel wat minder tevreden. “We hebben te weinig gevoetbald voor de rust. Het is altijd moeilijk om een match te controlere­n als je alleen maar achter de bal moet lopen. Het ontbrak ons aan kalmte waardoor we weinig of niets konden creëren. En zij maakten de kansen die wij hen gaven goed af.”

Samen met Thoelen en Vranckx behoorde Bateau tot de beteren bij KV. Een bescheiden sollicitat­ie naar een basisplaat­s tegen Kortrijk? “Ik hoop van wel. Ik heb geprobeerd om het team wat vertrouwen te geven, maar Gent was vandaag gewoon beter. We wisten dat we ons aan een sterke tegenstand­er konden verwachten. Als wij op ons best zijn, denk ik niet dat ze veel sterker zijn, maar dat was niet het geval.”

Bateau had er al een zware week opzitten met twee interlands voor Trinidad en Tobago en een vliegreis van meer dan twintig uur in de benen. “Ik ben pas sinds woensdag terug in België. Donderdag heb ik het nog een beetje rustig aan gedaan. Vrijdag en zaterdag heb ik getraind met de groep en dan heb ik gespeeld. Of het zwaar is? Het is me toch gelukt. Alleen is het wel belangrijk om goed mijn rust te nemen, want over een maand is het al opnieuw van dat. Dan spelen we tegen Honduras. Maar eerst een paar belangrijk­e matchen met KV. Daar wil ik nu op focussen om deze match achter me te laten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium