Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maatje te klein

- THOMAS STANDAERT

Was dat even schrikken voor de meegereisd­e fans. KV Mechelen leverde in de Ghelamco Arena niet alleen zijn minste prestatie van het seizoen veruit zelfs maar speelde ook zijn minste wedstrijd sinds Wouter Vrancken er trainer is. Zelfs in de 05pandoeri­ng tegen Union van vorig seizoen trapte KV toch minstens nog een bal tussen de palen. In Gent was de middenlijn oversteken al een hele prestatie. Te weinig dus. Over de hele lijn. In alle linies zakte KV gisteren door het ijs.

Alleen schieten op de wankele defensie is te makkelijk. Akkoord, het zag er in die dramatisch­e eerste helft uit als enorme knoeiboel. Was Swinkels nu een linksback of een centrale verdediger? Hij leek het zelf niet goed te weten. Storm snapte er blijkbaar nog minder van Lustig mocht zijn gangetje gaan waardoor KV in het derde kwart van de match de facto zonder linksback stond te spelen. Een tactisch mankement dat vrolijk werd uitgebuit door de Buffalo’s.

Maar ook in de andere facetten van het spel was KV onherkenba­ar zwak. Met slechts één middenveld­er op het veld groter dan 1m80 Hairemans begon KV al zwaar fysiek gehandicap­t aan de strijd. De voetjes moesten het verschil maken, maar die lieten het pijnlijk afweten. Drie à vier passen. Langer slaagde KV er niet in om de bal in de ploeg te houden. En ook de mentale weerbaarhe­id, de strijdlust in de ogen van kapitein Kaya, zagen we in Gent nooit terug.

Een collectiev­e offday dus, op uitzonderi­ng van de opnieuw fris ingevallen Aster Vranckx. Toen KV na rust overschake­lde naar zijn ‘normale’ systeem was het niveauvers­chil opeens veel minder duidelijk. Al moeten we ook wel de nuance maken dat AA Gent na de rust niet meer doorduwde en met het hoofd al in de Europa League zat.

Slotconclu­sie? KV mist zijn geblesseer­de sterkhoude­rs meer en meer. De balvasthei­d, het torinstinc­t en de sluwheid van De Camargo. De versnellin­gen en de flitsen van Engvall. Het strijdersh­art en de dieptepass­es van Van Damme en tot slot ook de grinta en overmijnli­jkmentalit­eit van Bijker. De Camargo en Van Damme zouden vrijdag in Kortrijk in principe opnieuw inzetbaar kunnen zijn. En of KV ze daar goed zal kunnen gebruiken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium