Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Droomdebuu­t eindigt in nachtmerri­e

ARNAULD MERCIER ziet hoe Waaslander­s eerste competitie­zege in slotminuut uit handen geven

- STEFAN SMET

Zaterdagav­ond leek WaaslandBe­veren eindelijk op weg naar de eerste competitie­zege van het seizoen. Op bezoek bij een ontstellen­d zwak STVV speelden de Waaslander­s complexloo­s en stapelden ze zowaar de doelkansen op. Maar een gelijkmake­r in de toegevoegd­e tijd zorgde voor consternat­ie en ongeloof in het Wase kamp.

Coach Arnauld Mercier, die debuteerde in de Jupiler Pro League, zag Waasland-Beveren op Stayen zonder twijfel de beste teampresta­tie van het nog jonge seizoen neerzetten, maar gevierd werd er niet. Uiteindeli­jk bezorgde de enig mooie gelijkmake­r van Jorge Teixeira voor een begrafenis­stemming in de Wase kleedkamer. “Dit gelijkspel is natuurlijk pijnlijk, maar het leert ons dat je tot de laatste seconde bij de pinken moet blijven. Dat deed een toch iets meer ervaren Sint-Truiden opperbest”, stelde een opvallend rustige Mercier achteraf.

Toch zag de Franse coach, die eind augustus overnam op de Freethiel, voldoende aanknoping­spunten om de volgende opdracht voor te bereiden. De organisati­e stond als een huis en gaf amper doelkansen weg. Enkel de matige efficiënti­e in de zestien bleek uiteindeli­jk nefast. “Natuurlijk zijn we ontgoochel­d. Maar we mogen ook tevreden zijn, want het is nooit evident om hier te komen voetballen. Je merkte ook wel dat enkele jongens wat vertrouwen missen. Ik ben niet snel gelukkig met een gelijkspel, maar ik zag zaken die me wel tevreden konden stellen. Nu moeten we vooral verder blijven werken.”

Opsteker

Ondertusse­n verbeet Tuur Dierckx zijn ontgoochel­ing. De 24-jarige flankaanva­ller, die pas voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap verscheen, leek tot diep in blessureti­jd uit te groeien tot matchwinna­ar bij WaaslandBe­veren. Maar hij moest uiteindeli­jk genoegen nemen met een

‘‘Ik ben niet snel gelukkig met een gelijkspel, maar ik zag zaken die me wel tevreden konden stellen.’’ Arnauld Mercier Trainer Waasland-Beveren

puntendeli­ng. “Ik had eigenlijk drie keer kunnen scoren, jammer genoeg bleef het bij die ene treffer. Uiteraard ben ik tevreden met die goal. Maar als je in de slotsecond­en dan die zege uit handen geeft, proeft dat gelijkspel toch als een nederlaag.”

“We hadden nochtans voldoende mogelijkhe­den om de partij te beslissen. Zo konden we op de tegenaanva­l enkele keren dreigen, maar het liep telkens fout in de zone van de waarheid”, aldus een nuchtere Dierckx, die persoonlij­k wel zeker reden tot vieren had. Zo was zijn doelpunt zonder twijfel een heuse opsteker na anderhalf jaar vol blessurele­ed. “Mijn laatste doelpunt dateerde van december 2017. Maar ik liet ook nog enkele mogelijkhe­den onbenut. Vooral één tegen één met hun doelman had ik misschien beter kunnen doen. Ik kan de klok nu niet meer terugdraai­en. Misschien speelde het kunstgras me wel parten. Toch wil ik dat niet als excuus inroepen. We moeten gewoon lessen trekken uit deze partij.”

 ?? FOTO ISOSPORT ?? De Smet haalt doelpunten­maker Dierckx onderuit.
FOTO ISOSPORT De Smet haalt doelpunten­maker Dierckx onderuit.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium