Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blijkbaar inspireren mijn reddingen de ploeg”

-

Net als in de vorige thuiswedst­rijd was doelman Mike Vanhamel de gevierde man bij Beerschot. Tegen Union stopte hij een strafschop, tegen Lommel pakte hij uit met een ultieme reflex om Kolbeinn Thordarson van de gelijkmake­r te houden.

“Ik wil mijn save niet minimalise­ren, maar die jongen schiet de bal wel centraal op doel. Als hij wat meer naar de hoek zou gemikt hebben, dan had ik geen verhaal”, bleef Vanhamel bescheiden. “Maar kom, die save heeft de rest van de ploeg blijkbaar geïnspiree­rd want niet veel later maken we de 2-0. Net als tegen Union gaf mijn redding een boost aan het elftal. Voldoende om de drie punten thuis te houden. Een verdiende overwinnin­g? Uiteraard. De eerste helft was niet goed, maar Lommel kwam niet naar ’t Kiel om te voetballen. Ze speelden met een heel laag blok en wij moesten lang zoeken naar de vrije ruimtes. In de tweede helft viel die eerste goal gelukkig heel snel en moest Lommel toch een klein beetje uit z’n egelstelli­ng kruipen. Zo kwamen er meer ruimtes en dan worden de kwaliteite­n van onze bepalende spelers extra in de verf gezet.”

Op verplaatsi­ng punten pakken

En zo staat Beerschot na een knappe 9 op 9 in eigen huis weer tussen de mensen. “Plots staan we weer op drie punten van de eerste plaats. Ik blijf het herhalen: 1B is een heel vreemde reeks. Er hebben nog maar weinig ploegen een wedstrijd op verplaatsi­ng kunnen winnen. De resultaten in de andere wedstrijde­n waren dit weekend ideaal voor ons en zo doen we weer helemaal mee. Het kan snel keren in 1B. Let wel: bij ons zit er altijd druk op, ook op Virton zullen we moeten winnen. Als we de periodetit­el willen pakken, zullen we namelijk ook buitenshui­s punten moeten sprokkelen. Hoe het komt dat we op verplaatsi­ng nog niet hebben kunnen winnen? Moeilijk te verklaren. In de vorige drie uitwedstri­jden begonnen we telkens goed, maar ging het licht elke keer plots uit.”

 ?? FOTO BELGA ?? Vanhamel met de high five.
FOTO BELGA Vanhamel met de high five.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium