Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het puntje van de hoop”

JELLE VAN DAMME optimistis­ch na gelijkspel

- WIM HOUTTEQUIE­T

Lokeren pakte vrijdag een verdiend punt tegen leider Westerlo. Een hoopvolle prestatie na een moeilijke competitie­start. “Ik hoop dat dit een nieuwe start was”, vertelt Jelle Van Damme, die in het slot zijn winnende doelpunt zag afgekeurd worden.

“Ik hoop dat dit een nieuwe start was”, vertelt Jelle Van Damme, die in het slot zijn winnende doelpunt zag afgekeurd worden.

Van Damme leek vrijdagavo­nd inderdaad de matchwinna­ar te worden. Helaas voor hem en heel Lokeren werd zijn doelpunt uiteindeli­jk terecht afgekeurd na gevaarlijk spel.

“Het zou zo mooi geweest zijn”, baalde hij nadat zijn halve omhaal werd afgekeurd. “Die bal ging mooi binnen. Het is misschien hypocriet van mij om te zeggen dat we VAR nodig hebben. Los van het feit of die goal afgekeurd wordt of niet.”

Geen eerste zege van het seizoen, wel een verdiend punt thuis tegen Westerlo. “De mentalitei­t zat goed. Dat was het belangrijk­ste”, zo blikt Van Damme terug. “Niet evident in onze situatie. Of je laat het hoofd hangen en zakt nog dieper weg, of je gaat er vol voor. We hebben mentale weerbaarhe­id getoond. Nu moeten we nog stabilitei­t in de ploeg vinden. Maar we hebben ook veel geblesseer­de spelers. Het excuus van zestien nieuwkomer­s mogen we niet blijven inroepen, want uiteindeli­jk trainen we elke dag samen. Ik hoop dat dit een nieuwe start was. Misschien wel het puntje van de hoop. Iedereen beseft nu dat we het wél kunnen.”

Op het middenveld

Van Damme stond verrassend naast Seth De Witte centraal op het middenveld. “De trainer had me gevraagd of ik daar wilde spelen omdat hij elf fitte spelers in de basis wilde”, zo vertelt de 35-jarige verdediger. “Ik heb er in het verleden gespeeld, voor mij dus geen enkel probleem. Ik weet perfect hoe ik die rol moet invullen. En met Seth (De Witte, red.) naast mij stond er wel een degelijk blok.”

Lokeren verdubbeld­e vrijdag niet alleen het puntenaant­al, ook het aantal doelpunten. “Maar onze kwaliteit voorin mag een beetje omhoog. Misschien niet evident voor die jongens omdat ze een aanpassing­speriode nodig hebben en mentaal niet honderd procent zijn. Toch mag het nog efficiënte­r.”

‘‘Ik weet perfect hoe ik die rol op het middenveld moet invullen. En met De Witte naast mij stond er een degelijk blok.’’ Jelle Van Damme Speler Lokeren

 ?? FOTO GMAX AGENCY ??
FOTO GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium