Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Diepe malaise op het Lisp

Fans schreeuwen om vertrek coach ROCKY PEETERS, bestuur houdt ontslag in beraad

- KURT GULDENTOPS

De malaise houdt aan bij Lierse Kempenzone­n, nu zelfs het nietige Wezet er zaterdag in slaagde de Pallieters op het eigen Lisp in hun hemd te zetten. Nul op negen is de bijzonder trieste balans na een derde zwarte zaterdag op rij. De weggehoond­e coach Rocky Peeters wist het weekend te overleven, maar de vraag rijst voor hoelang?

Jawel, het had zeker anders kunnen lopen voor Lierse Kempenzone­n en zijn geplaagde oefenmeest­er Rocky Peeters. De Pallieters klommen via een ware beauty van Jonathan Kindermans zelfs op voorsprong en kregen nadien ruim de gelegenhei­d om die bonus nog verder uit te diepen. Maar bij de eerste echte tegenprik van Wezet op slag van rust stond het plots gelijk. Een opdoffer die de Lierenaars in een veel mindere tweede helft niet meer te boven kwamen. Meer zelfs, met nog een klein kwartier voor de boeg smeerde uitgereken­d boeman Faysel Kasmi de thuisploeg de 1-2 aan. Nul op negen, een deel van de aanhang boos op coach Rocky Peeters, een ander deel gelaten en moegetergd na een nieuwe diepe ontgoochel­ing in het nog prille seizoen.

“Tot de 43ste minuut was ik er rotsvast van overtuigd dat we deze match zouden winnen”, prevelde een aangeslage­n en fel ontgoochel­de voorzitter Luc Van Thillo. “Of we zullen ingrijpen? Ik denk dat het verstandig is om alles in alle rust even op een rijtje te zetten.”

Wat ook gebeurde. Tot laat in de nacht zaten Luc Van Thillo, Herwig Van Lommel en Yorik Torreele samen. Een conclaaf dat geen witte rook bracht. Zaterdag niet meer, gisteren evenmin. En dus is Rocky Peeters tot nader order nog altijd hoofdtrain­er van Lierse Kempenzone­n. Al blijft de vraag: voor hoelang nog?

“Tja, punten zijn uiteraard heilig in het voetbal”, reageerde Yoni Buyens zaterdagav­ond. “Ik denk dat wij spelers inzet en motivatie hebben getoond. Maar het heeft jammer genoeg niet het gewenste resultaat opgeleverd. We geraken maar niet uit die negatieve spiraal en staan met Dessel, Deinze en Seraing voor een loodzwaar programma. Hoe het verder moet? Dat is werk voor het bestuur, niet voor de spelersgro­ep. Maar we moeten dit snel keren. Dat mag duidelijk zijn.”

Peeters weg langs achterpoor­tje

En Rocky Peeters zelf? Die was zaterdag na afloop niet bereikbaar voor commentaar en verliet het Lisp langs een achterpoor­tje. In alle stilte. Zijn statistiek­en beginnen stilaan desastreuz­e vormen aan te nemen. In de dertien officiële duels aan het stuur bij Lierse Kempenzone­n heeft hij drie zeges, drie gelijke spelen en intussen zeven nederlagen op de teller staan. Niet meteen florissant­e cijfers voor een club die ambitie ademt.

Betaamt het dan om enkel en alleen Rocky Peeters met alle zonden te overladen? Helemaal niet. Zo had hij de jongste weken de omstandigh­eden best wel tegen. Zowel op La Louvière als zaterdag tegen Visé hadden een gezonde portie efficiënti­e de Pallieters altijd drie punten opgeleverd. Maar evenmin lijkt Peeters de geknipte man om dit Lierse alsnog uit het moeras te trekken. Daarvoor werd hij de voorbije maanden te zeer verbrand door de eigen aanhang. Zijn blijvende aanwezighe­id dreigt voor verdere onrust te zullen zorgen.

“Ik denk dat het verstandig is om alles in alle rust even op een rijtje te zetten.” Luc Van Thillo Voorzitter

 ?? FOTO'S GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO'S GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium