Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We leverden een sterke collectiev­e prestatie”

Seppe Kil sleept met eerste seizoenstr­effer punt uit de brand voor Cappellen

- EDDY NOUWS

Met zijn eerste treffer van het seizoen trok Seppe Kil tegen Eendracht Aalst een gelijkspel over de streep. Met dank aan doelman Joossens uiteraard, die nadien het punt redde door een strafschop te stoppen.

In een beklijvend­e slotfase vocht Cappellen vanuit een achterstan­d terug, was het de val nabij bij een strafschop van de bezoekers en kon de wedstrijd uiteindeli­jk nog gunstig kantelen bij enkele scherpe counters.

“Ik denk dat we er een aangenaam kijkstuk van gemaakt hebben”, is de terechte mening van Seppe Kil. “De trainer had gevraagd om fel te starten en zo de tegenstand­er aan het twijfelen te brengen. We moesten laten voelen dat we geen schrik hadden en hebben van bij het begin met aanvallend voetbal uitgepakt. Die aanpak werkte perfect. We domineerde­n geruime tijd, maar het orgelpunt ontbrak. Een voorzet van mij naar Danté Walen De Keyser werd nog lichtjes gedevieerd, zodat Danté er net niet bij kon. Even later kwam Dries Willemsen in een kansrijke positie, maar hij had blijkbaar niet gehoord dat ik, volledig vrijstaand, om de bal vroeg. Even later kwamen de bezoekers op voorsprong en dat betekende een mentale tik. ’Het zal toch niet waar zijn dat we het hier uit handen gaan geven’, gonsde het bij velen door hun hoofd, met het gevolg dat we gedesoriën­teerd geraakten en nog een drietal kansen weggaven. De rust kwam zeker niet te vroeg en nadien hebben we ons herpakt.”

Afgedwonge­n

In de tweede helft was het doelgevaar geruime tijd onbestaand­e. De bezoekers veroverden veldoverwi­cht, maar kansen bleven uit. Enkel met een schot in het zijnet kon Dekuyper voor dreiging zorgen. “We hebben de spelers om op de counter iets te forceren en dat is er ook uitgekomen”, zegt Kil. “Collectief leverden we een sterke prestatie af. Eerst en vooral door de tegenstand­er goed op te vangen en zeker ook door bij tegenstote­n kansen te creëren en die om te zetten. Bij de doelpunten zat het telkens wat mee, maar dat hebben we ook afgedwonge­n. Danté Walen De Keyser kon scoren na een klutsbal waar ook mijn broer bij betrokken was en mijn doelpunt verraste de bezoekende doelman compleet omdat Danté zijn zicht belemmerde. Maar zoals gezegd, al het harde werk van de ploeg zou vergeefs geweest zijn als Björn de strafschop niet had gestopt.”

Schietposi­tie

Seppe Kil hoopt dat zijn doelpunt tegen Aalst, het eerste van het seizoen, de aanzet mag zijn voor een mooie reeks.

“In mijn vrije rol kom ik vaak in de positie om te scoren en te laten scoren. Vorig seizoen trof ik vijftien keer raak en het zou tof zijn als ik dat aantal kon evenaren. Bij Temse nam ik ook de strafschop­pen voor mijn rekening, maar of dat ook bij Cappellen het geval zal zijn, is niet zeker. Daarvoor zal ik in de clinch moeten gaan met mijn broer”, lacht Seppe Kil. “Dat wordt niet simpel, want hij heeft dezelfde ambities als ik.”

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? Seppe Kil vecht zich voorbij Van Den Eynde van Aalst.
FOTO ROBIN FASSEUR Seppe Kil vecht zich voorbij Van Den Eynde van Aalst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium