Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit was een wedstrijd met twee gezichten”

Trainer Frank Magerman onthoudt na nederlaag vooral goede reactie van zijn ploeg na de rust

- (jfz)

Berchem kon ook in Hasselt niet winnen. In de eerste helft werden de geel-zwarten gewoon weggespeel­d. Dat er bij de pauze ‘slechts’ 1-0 op het scorebord stond, was een klein wonder. Maar de reactie van de bezoekers na de rust was sterk. Uiteindeli­jk bleek dat helaas niet genoeg om iets te rapen in Limburg.

“Het was een wedstrijd met twee gezichten”, had ook de Berchemse coach Frank Magerman gezien. “We hadden heel wat problemen met hun hoge flanken en infiltrere­nde backs. Dat hebben we niet goed opgevangen”, vindt die. “Die 1-0 kwam ook te vroeg. We wisten natuurlijk dat Hasselt een goed voetballen­de ploeg heeft. Dat lieten ze duidelijk zien. Maar met hun drang naar voor geven ze ook veel ruimte weg in de rug. Daar konden we te weinig gebruik van maken. Daardoor hebben we in de eerste helft te veel achter de bal aangehold”, aldus Magerman over de zwakke prestatie van zijn ploeg in de eerste helft.

Chapeau voor een sterk Hasselt dat mooi voetbal op de mat legde en zijn wil continu opdrong aan Berchem. Was dat wel een verschil na de pauze. Er werd duidelijk een duchtig woordje gepraat in de kleedkamer. “We hebben toen bijgestuur­d (onder meer met

twee vervanging­en, red)”, bevestigt Magerman. “Tijdens de rust moest ik wel even de puntjes op de i zetten. Dat lukte. Tactisch pakten we het totaal anders aan. We gingen met twee spitsen spelen om hun drie verdediger­s meer onder druk te zetten.”

Ontgoochel­end

Met resultaat, want Berchem kwam zowaar langszij. “Jammer dat het goede gevoel dat we door die gelijkmake­r kregen al snel terug werd afgebroken. Toch lieten mijn spelers hun hoofd niet hangen bij die 2-1.”

Zelfs toen Bracké met een pareltje de 3-1 op het bord prikte, bleef Berchem op zoek gaan naar een doelpunt. “We reageerden telkens goed. Alleen kwam die aansluitin­gstreffer natuurlijk te laat. Het is ontgoochel­end dat we niks meenemen, want op basis van de prestatie na de pauze hadden we een punt verdiend.”

Start gemist

Feit is wel dat Berchem met een 1 op 9 de start gemist heeft. “Het was ook wel een wat rare start”, nuanceert Magerman, verwijzend naar de drie uitmatchen Een sterk Hasselt greep Berchem van bij de start bij de keel. Dat overwicht resulteerd­e vrij snel tot de 1-0. De thuisploeg verzuimde daarna om die voorsprong uit te diepen. Kansen waren er nochtans genoeg. Dat het slechts 1-0 was bij de rust gaf Berchem moed, want er stond een andere bezoekende ploeg op het veld na de pauze. Frustreren­d was wel dat Berchem de snelle gelijkmake­r slechts enkele minuten kon die Berchem al moest spelen. “Bovendien verloren we telkens met het kleinste verschil. Zondag spelen we tegen Tienen onze eerste échte thuismatch. Daar kijken we enorm naar uit. Het zou mooi zijn als we daar ook onze eerste driepunter kunnen vieren”, besluit Magerman. vasthouden. Een prachtig doelpunt van Bracké leek Hasselt de duidelijke overwinnin­g op te leveren. Maar Berchem bleef doorgaan. De aansluitin­gstreffer kwam echter te laat.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Van den Driessche van Berchem probeert thuisspele­r N’koyi af te stoppen.
FOTO SVEN DILLEN Van den Driessche van Berchem probeert thuisspele­r N’koyi af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium