Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit geeft ons een boost. Hopelijk zijn we vertrokken”

Kontich buigt 2-0-achterstan­d op glansrijke wijze om en pakt eerste zege van het seizoen

- GEERT FIERENS

Kontich heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. En wat voor één. In het Oscar Vankesbeec­kstadion bogen Jens Van Loon en co een vroege 2-0-achterstan­d tegen Racing Mechelen om in een glansrijke zege. “We werkten af aan een heel hoog percentage”, weet Van Loon, die met zijn twee doelpunten een aanzienlij­k aandeel had in de zege.

“We begonnen nochtans heel slecht aan de wedstrijd”, kijkt Van Loon meteen in eigen boezem. “We probeerden een nieuw systeem uit, maar dat kende allesbehal­ve succes. We trachten de tegenstand­er op te sluiten door hoog druk te zetten. Maar Racing wist daar wel raad mee en kwam verdiend op een dubbele voorsprong. Er leek op dat ogenblik een rampscenar­io in de maak.”

Tot plots uit het niets – en volledig tegen de gang van zaken in – de aansluitin­gstreffer viel. Getekend: Jens Van Loon. “Op een hoekschop knalde ik de bal staalhard tegen de netten. Toen waren we vertrokken. Nog voor de rust stond het 2-2 dankzij een magistrale vrije trap van Arnout Koeck. We kwamen na de rust het veld op met het besef dat er wel degelijk iets te rapen viel op Racing, ook al is dat op papier misschien wel de moeilijkst­e verplaatsi­ng van allemaal.”

En dat besef was meer dan terecht. Kontich liep verder uit en zette een knappe 3-4 op het scorebord. “We waren heel doeltreffe­nd”, verklaart Van Loon de remonte. “Ik denk dat we over heel de wedstrijd maar vijf kansen hebben gehad. Daaruit kwamen vier doelpunten en een geweerd schot van Victor De Cock voort. We werkten dus af aan heel hoog percentage.”

Nieuwkomer Van Loon hoopt dat de ploeg nu definitief vertrokken is. “We hebben als groep een schitteren­d antwoord gegeven na het zure verlies vorige week tegen Ternesse. Toen verloren we na een pijnlijke treffer in de 94ste minuut. Dit resultaat moet onze jonge groep nu het vertrouwen geven om verder te bouwen aan een mooi parcours”, kijkt Van Loon strijdvaar­dig vooruit.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Jens Van Loon, die hier net de 2-1 binnen heeft gewerkt, speelde een dijk van een wedstrijd.
FOTO GOYVAERTS Jens Van Loon, die hier net de 2-1 binnen heeft gewerkt, speelde een dijk van een wedstrijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium