Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn spelers hebben zich perfect aangepast”

Coach Nico Herpoel ziet Mortsel OG nu ook zonder sterkhoude­r Tim Herpoel zege pakken

- JOHAN PEETERS

De 3-4-uitslag doet anders vermoeden, maar promovendu­s Mortsel OG won gisteren wel degelijk op overtuigen­de wijze van Sporting Burcht. Bij de thuisploeg laakte coach Sven Pirot de ingesteldh­eid van zijn spelers. Nico Herpoel, de trainer van Mortsel, was dan weer in de wolken met de flexibilit­eit van zijn spelers.

“Met het uitvallen van Tim Herpoel (hoofdbless­ure na een

fietsongev­al, nvdr.) moesten we onze manier van spelen bijstellen”, zegt Mortsel-coach Nico Herpoel. “Tim is een belangrijk­e pion in ons elftal en we hebben in de voorbereid­ing veel tijd en energie gestoken om een bepaald systeem onder de knie te krijgen. Dat we nu ook wedstrijde­n kunnen winnen zonder Tim is een mentale opsteker voor deze spelersgro­ep. De jongens pasten zich perfect aan en stelden zich erg flexibel op. Dat zijn zaken die we meenemen naar de rest van het seizoen.”

Op de zege van Mortsel viel ook weinig aan te merken. Herpoel: “We kwamen al heel snel op voorsprong en na de gelijkmake­r van Burcht zorgden we nog voor de rust voor een schijnbaar geruststel­lende 1-3. In de tweede helft kwam Burcht echter op gelijke hoogte en voor we het wisten, was er weer sprake van een wedstrijd. Gelukkig scoorden we meteen na die gelijkmake­r een vierde keer. Daarna zijn we niet meer in de problemen gekomen. Al had de scheidsrec­hter misschien ook nog wel een strafschop kunnen fluiten voor Burcht.”

In het verliezend­e kamp had Burcht-trainer Sven Pirot geen problemen om de zege van Mortsel verdiend te noemen. “Mortsel was een hele partij lang op alle vlakken de betere ploeg. Niet alleen voetballen­d kwamen we tekort, ook de mentalitei­t en de inzet ontbrak bij mijn spelers. We moeten een hele resem spelers voor langere tijd missen en boeten op die manier in aan kwaliteit, maar dat kan je natuurlijk nog wel compensere­n door te strijden op het veld. Dat miste ik en het was eigenlijk straf dat we in het slot van de partij nog in aanmerking kwamen om een punt uit de brand te slepen. De komende weken zullen we moeten overleven.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? De spelers van Mortsel vieren de 3-4 van Bouba Kienore. Na een spektakels­tuk bleek het uiteindeli­jk ook het winnende doelpunt.
FOTO GOYVAERTS De spelers van Mortsel vieren de 3-4 van Bouba Kienore. Na een spektakels­tuk bleek het uiteindeli­jk ook het winnende doelpunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium