Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu al duidelijk dat we over maturiteit beschikken”

Doelman Pieter Gysels vertolkt met assist en save hoofdrol in 3-0-zege van FC Ekeren

-

Ekeren is het seizoen na de degradatie naar derde provincial­e prima gestart. Gisteren waren doelman Pieter Gysels en co. meer dan een maatje te groot voor Olympic Pirates Deurne. De thuisploeg won met 3-0. Goed voor een dertien op vijftien. “Het was ook een leuke opsteker om voor de eerste keer de nul te houden”, glunderde de goalie.

“We zijn nog maar vijf speelden ver, maar het is nu al duidelijk dat onze ploeg over veel maturiteit beschikt”, zegt Gysels. “Tegen Pulle en Borsbeek pakten we na een achterstan­d nog een zege. Dit keer hebben we de partij klinisch afgehandel­d. Door onze prima competitie­start staan we nu samen met titelfavor­iet Zandvliet helemaal bovenaan.”

Ook leuk voor Gysels zelf: de doelman toonde zich tegen Ekeren. “Uiteraard is het leuk om belangrijk te zijn voor de ploeg en punten te pakken. Vorige week stopte ik tegen Borsbeek een strafschop, nu gaf ik met wat geluk de assist voor de openingstr­effer. Even later haalde ik ook nog een vluchtscho­t uit de verste hoek. Door die redding stonden we bij de rust op voorsprong. In de tweede helft bleef ik werkloos en beslisten we de match met een tweede treffer. Daarna was het eindelijk alleen nog wachten tot ook Dingemans zijn doelpuntje zou meepikken. Onze aanvoerder scoorde al in elke wedstrijd en vond ook nu de weg naar doel. Tot slot was het ook leuk dat we voor de eerste keer dit seizoen de nul konden houden.”

Voor Olympic Pirates DBG kwam de nederlaag in Ekeren toch even aan. Een nul op negen, daar hadden ze in Deurne niet op gerekend. “Voor rust waren we de betere ploeg en kwamen we eigenlijk ongelukkig op achterstan­d”, zegt Jamie Van den Branden. “We dachten dat de vrije trap voor ons was en stonden zo uit positie. Die kleine inschattin­gsfout werd helaas onverbidde­lijk afgestraft. En ja, het klopt dat we voorlopig heel moeilijk scoren. Een reeks hoger betalen we met onze jonge ploeg voorlopig nog veel leergeld”, vond de 20-jarige centrale verdediger.

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? Een stevig duel tussen Janssens van Olympic Pirates Deurne en Zaïdani van FC Ekeren. Die laatste zou de score gisteren ook openen.
FOTO ROBIN FASSEUR Een stevig duel tussen Janssens van Olympic Pirates Deurne en Zaïdani van FC Ekeren. Die laatste zou de score gisteren ook openen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium