Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben sterker geworden vergeleken met vorig jaar”

Belofte Niels Vandeputte pakt zilver en kijkt met vertrouwen uit naar veldritsei­zoen

- KAREL LEMMENS

Zilver afgelopen zaterdag voor Niels Vandeputte op het PK in Vorselaar. De Brechtenaa­r had echter een excuus: door loting moest hij helemaal achteraan starten in een deelnemers­veld van tachtig renners.

Al zal die tweede plaats even gauw weer vergeten zijn. Vandeputte, die komende donderdag negentien wordt, heeft in zijn tweede jaar bij de beloften steile ambities.

“Als eerstejaar­s reed ik vorig seizoen een vrij constant seizoen”, zegt de renner van Corendon-Circus. “Er waren enkele mindere crossen, deels door ziekte, maar over het algemeen was ik heel tevreden. Ik mocht mee naar het WK en viel daar net buiten de top tien. Daar had ik voor dat seizoen voor getekend. Oké, in de week voor het WK was ik nog vijfde geworden in de wereldbeke­rwedstrijd in Hoogerheid­e, waardoor ik met hogere verwachtin­gen was afgereisd naar Denemarken. Het WK zelf sloeg echter wat tegen, maar dat mag geen reden zijn om van een mislukt seizoen te spreken.”

Scoren in de wereldbeke­r

Voor deze veldritwin­ter ligt de lat alleszins hoger. “Eerst en vooral wil ik een constant goed niveau halen, maar ik hoop geregeld toch ook eens op het podium te staan en misschien ook een zege te pakken in een wereldbeke­rcross. Bern, Tabor en Koksijde zijn alvast drie wedstrijde­n die me goed liggen. Hopelijk lukt het in een van die drie al. Dat ik opnieuw meewil naar het WK lijkt me evident, maar ook het BK in Antwerpen staat erg hoog op mijn lijstje.”

De voorbereid­ing voor Vandeputte verliep alleszins naar wens. “Ik heb deze zomer hard gewerkt en nam op de weg onder meer deel aan enkele profkoerse­n en reed ook de Ronde van Luik en de Ronde van Namen. Ook op de mountainbi­ke was ik actief. Al was het belangrijk­ste toch dat ik gespaard bleef van blessures, zodat ik zorgeloos aan het veldritsei­zoen kon beginnen. Ik ben wellicht niet de renner die de meeste power in de benen heeft, maar qua techniek moet ik voor weinigen onderdoen. Dat probeer ik ook uit te buiten tijdens de wedstrijde­n. Al ben ik er ook van overtuigd dat ik sterker ben geworden ten opzichte van vorig jaar. Ik kijk dan ook met veel vertrouwen de komende maanden tegemoet.”

 ?? FOTO SMB ?? Niels Vandeputte (links) moest in Vorselaar zijn meerdere erkennen in Jarno Bellens, die de provincial­e titel pakte. Jarno Liessens uit Zwijndrech­t (rechts) legde beslag op de derde plaats.
FOTO SMB Niels Vandeputte (links) moest in Vorselaar zijn meerdere erkennen in Jarno Bellens, die de provincial­e titel pakte. Jarno Liessens uit Zwijndrech­t (rechts) legde beslag op de derde plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium