Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lars Van Winckel pakt bij juniores 250cc tweede zege van het seizoen “Leuk om voor eigen volk met de zege aan de haal te kunnen gaan”

- (mabe)

Lars Van Winckel zorgde zondagavon­d in Broechem voor de kers op de taart bij organisere­nde club MC De Stroeckxvr­ienden. Op de lokale VLM-cross pakte de 20-jarige racer op een snel parcours voor eigen publiek de dagzege bij de juniores 250cc. Door deze overwinnin­g staat Van Winckel nu steviger op de derde plaats in het kampioensc­hap.

“Natuurlijk ben ik tevreden dat ik hier een wedstrijd kan winnen die door mijn eigen club georganise­erd wordt. Na half april in Zolder is dit mijn tweede overwinnin­g van het seizoen.”

Opvallend: de 20-jarige Lars Van Winckel is nog maar aan zijn tweede cross-seizoen bezig. In de beginfase van de wedstrijd zag het er echter niet al te best uit voor de latere winnaar. “Ik maakte een stuurfout bij de start en verzeilde zo in de achtergron­d. Uiteindeli­jk wist ik nog op te rukken naar de tweede plaats. In de tweede reeks was ik beter bij de les en kwam ik redelijk goed weg. In de finale kreeg ik de koppositie te pakken en wist ik stand te houden.”

Die eerste en tweede plaats volstonden voor Van Winckel om voor de neus van Jamie Haanen, de koploper in het kampioensc­hap, de dagzege weg te kapen. Net als vorig seizoen, toen bij de nieuweling­en, staat Van Winckel nu bij de juniores derde in het algemeen klassement. “In de finale volgende week in Lummen hoop ik die plaats te kunnen vasthouden.”

En wie weet dat er zelf nog iets meer mogelijk is. De kloof met huidig nummer twee Boyd Van Endert bedraagt na de wedstrijd in Broechem nog amper negen punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium