Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Pas in de laatste meters was ik zeker”

ATRIAC-atlete Jolien Vermeylen pakt na spannend duel de titel

- MARC KEMPEN

Het BK sprintduat­lon in Herentals voor vrouwen draaide gisteren uit op een thriller. Jolien Vermeylen en Maurine Ricour gaven mekaar geen duimbreed toe, maar uiteindeli­jk was het toch de Atriac-atlete die met de Belgische titel aan de haal ging.

“Ik wilde deze titel heel graag”, zegt Vermeylen. “Vooraf had ik de deelnemers­lijst bekeken en veel concurrent­es kende gewoon ik niet. Van de zusjes Ricour wist ik wel dat zij goede loopsters waren.”

Dat bleek. Maurine Ricour legde de kopgroep al snel een strak tempo op. Vermeylen speelde het verstandig. “Na enkele kilometers stond ik voor de keuze: of mijn eigen tempo zoeken of mij kapot lopen. Ik besliste om een kleine kloof te laten. Ook al omdat ik wist dat ik op de fiets bij de besten was. Dat bleek het goede plan. Na de wissel ging ik meteen op jacht naar Ricour en binnen de eerste van drie ronden fietsen kon ik aansluiten. Ik wilde haar er meteen ook af lopen, maar dat lukte uiteindeli­jk niet.” Uit de achtergron­d kwam niemand nog terug, zodat we vertrokken waren voor een spannende tweestrijd. “Aanvankeli­jk prikten we om beurten”, zegt de Atriac-atlete. “Maar we geraakten niet van elkaar af. Toen spraken we af om samen te werken, dat gebeurde op een faire manier. Bij het begin van de loopproef speelde ik alles of niets, zonder om te kijken. In de bochten zag ik wel een klein verschil, maar ik was pas echt zeker in de laatste honderden meters.”

Bij de mannen snelde topfavorie­t Angelo Vandecaste­ele meteen van zijn tegenstand­ers weg. Tijdens het fietsen werd hij echter teruggehaa­ld door Bierinckx, Heemeryck, Verluyten, Pietralia en De Rouck. Na de tweede wissel liep Vandecaste­ele echter weer van zijn tegenstand­ers weg. Hij won afgetekend voor Laurens Verluyten uit Laakdal.

 ?? FOTO SMB ?? Een dolgelukki­ge Jolien Vermeylen pakte gisteren in Herentals solo de Belgische titel sprintduat­lon.
FOTO SMB Een dolgelukki­ge Jolien Vermeylen pakte gisteren in Herentals solo de Belgische titel sprintduat­lon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium