Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn niet belachelij­k gemaakt”

Antwerpenc­oach Jorn Dams is ondanks zware nederlagen toch tevreden

- (mabe)

Geen stunt voor Antwerpen. Zoals verwacht eindigde het Europese avontuur van de Sinjoren al na de eerste ronde. In Kroatië moesten ze hun meerdere erkennen in de profs van het Spaanse Mediterran­o en Mataro Barcelona en het Kroatische Split. Drie wedstrijde­n, evenveel nederlagen. “Geen schande”, vindt coach Jorn Dams.

Antwerpen verloor achtereenv­olgens met 6-19 van Mediterran­o, 7-18 van Split en 7-23 van Mataro. Op papier zware cijfers, maar toch was coach Jorn Dams geen ontgoochel­d man.

“We wisten vooraf dat we op dit toneel geen schijn van kans maakten om door te stoten naar de volgende ronde”, zegt Dams. “Zelfs een wedstrijd winnen was een utopie. Spanje en Kroatië zijn top in het waterpolo. Tegenover die toplanden is België echt nog wel het kleine broertje. We kwamen hier tegen volwaardig­e profteams te staan, ploegen die minimaal acht keer per week trainen. Met veel moeite komen wij aan drie groepstrai­ningen per week. Dat verschil steek je in dit soort wedstrijde­n niet weg.”

Dams keerde daarom gisteravon­d met een goed gevoel richting Antwerpen terug. “We werden niet echt belachelij­k gemaakt en lieten bij momenten mooie dingen zien. En we hebben iedere wedstrijd echt wel onze kansen gehad. Het grote verschil met onze competitie is dat kleine foutjes hier direct werden afgestraft. Bij ons was het enkele keren net niet, bij hen altijd net wel.”

Bovendien: ook het fysieke verschil met die topteams bleek groot. Dams: “Naarmate een wedstrijd vorderde, voelde je dat hun fysieke paraatheid groter was. We hadden in de eerste twee kwarts al zoveel energie verbruikt om de schade te beperken dat we vooral in de laatste twee kwarts het verschil zagen groeien. Zeker in onze derde wedstrijd zag je dat het bobijntje op was. Nu goed, dit was ingecalcul­eerd. Voor ons was dit in de eerste plaats een ideale voorbereid­ing op de competitie, waarin we opnieuw een prijs willen pakken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium