Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We leggen niet alleen onze ziel, maar ook die van de klant in een tekening”

Vriendinne­n van Studio Streep ontwerpen T-shirts en kaartjes

- PATRICK VAN DYCK

Met Studio Streep willen Katrien Huyghe (37) uit Mortsel en Britt Verhelst (33) uit Boechout grafische concepten – denk kaartjes, T-shirts… – leveren die het verhaal van de klant vertellen. “We zijn ervan overtuigd dat onze ontwerpen het verschil kunnen maken”, vertelt het duo.

Katrien Huyghe en Britt Verhelst leerden elkaar kennen via hun echtgenote­s. “Onze ‘Tommen’ zijn jeugdvrien­den. Zo geraakten we aan elkaar vast. Willen of niet”, glimlachen beide jonge ondernemer­s.

Samen delen ze de passie voor stijl, oog voor detail en een grote voorliefde voor prullaria. “Onze vaste ontmoeting­splaats is de school van onze kinderen”, zegt Britt. “Tijdens een van onze ochtendlij­ke gesprekken merkten we dat we allebei iets wilden doen met onze creatieve ideeën.”

Britt is al lang een groot bewonderaa­r van de aparte tekenstijl van Katrien. “Toen ze me de zelfontwor­pen geboorteka­artjes van haar beide kinderen toonde, was ik enthousias­t. Ik vroeg haar ook om het geboorteka­artje van mijn zoon te ontwerpen. Achteraf gezien zijn daar de kiemen van Studio Streep gelegd.” Toch kostte het Britt nog enige overtuigin­gskracht om haar vriendin Katrien over de streep te trekken. “Gezonde twijfel”, knipoogt Katrien.

Duurzaamhe­id

“Met volle goesting zijn we nu aan een nieuw hoofdstuk in ons leven begonnen”, vertellen de vriendinne­n. Wat Studio Streep te bieden heeft? “We denken volop na over hoe we onze kinderen dames T-shirts gaan voorzien van een leuk en origineel ontwerp. Ook boodschapp­entassen met een apart design komen er weldra aan.”

Studio Streep wil staan voor duurzaamhe­id. “Niet zomaar een modeterm”, benadrukt Katrien. “Maar cruciaal in de manier waarop we ons als jonge ondernemer­s willen positioner­en. De geboorteka­artjes van onze kinderen liggen aan het ontstaan van ons bedrijfje. Kinderen zijn onze toekomst.”

Apart verhaal

Terwijl er volop wordt nagedacht over een textiellij­n, brengt de conceptstu­dio de eerste tekeningen en kaarten op de markt. “Allemaal kaarten die een apart verhaal vertellen”, stelt Britt. Voor iedere gelegenhei­d heeft Studio Streep een kaart. “Het is de bedoeling dat we eerst een afspraak maken met de klant en dan zijn of haar verhaal vertellen. Op die manier worden de mooiste gebeurteni­ssen in een mensenleve­n op een originele manier vereeuwigd. Huwelijksu­itnodiging­en, geboorteka­artjes, communie- of lentefeest­en, wenskaarte­n... alles kan.” Ook bedrijven kunnen bij Katrien en Britt terecht voor een ontwerp van een logo of huisstijl.

Stap voor stap groeien

Of Studio Streep niet de dertiende conceptstu­dio in een dozijn is? “Aan grafische studio’s is er inderdaad geen gebrek”, geven ze toe. “Toch geloven we rotsvast in onze aparte tekentechn­iek en ons jeugdig enthousias­me. Onze tekeningen vertellen niet alleen een verhaal, maar groeien met je mee. Ze zijn een reflectie van je ziel. Niet enkel wat lijnen op een blad. De tekeningen zijn ook tijdloos. Je raakt er niet snel op uitgekeken.”

Het hoofd van beide dames zit boordevol ideeën. “Maar we willen onze tijd nemen. Het is belangrijk dat ons bedrijfje langzaam groeit. We willen geen stappen overslaan. Dat leert het leven je. Haast en spoed zijn zelden goed.”

Wanneer de missie van Studio Streep geslaagd is? “Als we het verhaal van jullie lezers mogen vertellen.”

Meer info: Instagram@studiostre­ep.be of info@studiostre­ep.be

Britt Verhelst

Studio Streep

“Duurzaamhe­id is niet zomaar een term, want onze kinderen zijn de toekomst van deze wereld.”

 ?? FOTO PATRICK VAN DYCK ?? Katrien en Britt tonen een van hun ontwerpen. “Onze tekeningen vertellen niet alleen een verhaal, maar groeien met je mee”, zeggen ze.
FOTO PATRICK VAN DYCK Katrien en Britt tonen een van hun ontwerpen. “Onze tekeningen vertellen niet alleen een verhaal, maar groeien met je mee”, zeggen ze.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium