Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik moet de kansen gewoon afwerken”

Smaakmaker Yannick Bevers zit al aan vijf treffers voor SintLenaar­ts

- (path)

Yannick Bevers blijft zich manifester­en als smaakmaker bij Sint-Lenaarts. Met vijf treffers uit drie matchen is daar moeilijk langs te kijken. Met zijn twee goals op Pelt werd de slappe prestatie van tegen Houtvenne doorgespoe­ld.

Yannick Bevers is normaal flankspele­r bij Sint-Lenaarts maar werd met de afwezighei­d van spits Guy Geudens (klierkoort­s) begin van het seizoen in de spits gedropt. Met succes. “Dat durf ik wel zeggen”, meent Bevers zelf. ‘Drie wedstrijde­n weg en in alle drie gescoord. Ik had het van mezelf niet zo verwacht. Maar de kansen bieden zich aan. Ik moet dan maar afwerken.”

Over de eerste helft was Bevers kort. “Veel veldoverwi­cht maar te weinig scherpte voor doel om het in goals om te zetten”, vindt hij. “De eerste kans van Pelt was meteen raak. Dat was tegen het spel in en hadden we niet in ons plan zitten.”

Na de rust nam Sint-Lenaarts een nieuwe start. “Zo kan je het stellen. Rob Spanoghe kwam de aanval versterken. Wij voerden meteen hoog druk op de defensie van Pelt. Die ging in de fout. De keeper weerde de bal recht in mijn looplijn. Ik moest maar intikken.” Voor zijn tweede treffer van de avond zette Bevers een strafschop om. “Licht of niet licht gefloten? Ik laat dat in het midden. Ik heb mijn verantwoor­delijkheid genomen.”

Coach Gino Swaegers wil er niet van weten dat zijn ploeg als titelkandi­daat genoemd wordt. “Er zijn nog 27 wedstrijde­n te gaan. Wij bekijken het van week tot week. Onze ambitie is de linkerkolo­m en dan zien we wel waar we uitkomen. Maar de reeks lijkt me niet zo eenvoudig. Iedereen kan van iedereen winnen of verliezen. Er zijn zeker nog ploegen die nog groeien. Voordeel voor ons is dat onze kern van vorig jaar bijeen is gebleven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium