Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zag hele goede, maar ook wel wat mindere dingen”

- (mabe)

In tegenstell­ing tot vorig seizoen heeft FT Antwerpen zijn start dit keer niet gemist. De Sinjoren wonnen vrijdagavo­nd met 6-3 van Eisden. Antwerpen kwam al na zeven seconden op voorsprong, diepte die kloof vlot uit tot 5-1, maar sprong dan te slordig om met de doelkansen om de wedstrijd halfweg de tweede helft al af te maken.

“We hebben onze start niet gemist en we pakken de drie punten. Dat is het belangrijk­ste”, zegt Karim Bachar. Hij had ook gezien dat Antwerpen niet echt zijn niveau van de voorbije wedstrijde­n haalde.

“Bij momenten zag ik hele goede dingen, maar op andere momenten was het toch iets minder. Maar goed, dat is logisch voor een eerste competitie­wedstrijd. Die moet je gewoon winnen. En dat hebben we ook gedaan. Hoe dat dan gebeurt, maakt op zich weinig uit.”

De 6-3-eindcijfer­s gaven niet echt de waardeverh­oudingen weer tussen beide ploegen. Dat besefte ook Bachar. “De score had veel hoger kunnen en misschien wel moeten oplopen, maar bij 5-1 lieten we het na om de wedstrijd helemaal dood te maken.”

Bij die stand kreeg Antwerpen meerdere kansen om zelfs tot dubbele cijfers te komen, maar de bezoekende doelman en het gebrek aan efficiënti­e bij de thuisspele­rs maakten dat Eisden in de wedstrijd bleef. “In de problemen zijn we nooit echt geweest, zelfs niet op het ogenblik dat Eisden tot 5-3 terugkwam. Maar we hadden het iets te moeilijk om hun organisati­e te ontwrichte­n. En als dat dan toch lukte, vergaten we het af te maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium