Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verdonscho­t wint, titel voor Verherstra­eten

- (lver)

Op het PK in Vorselaar werd het traditiege­trouw een Kempens feestje. Een kort overzicht.

Bij de elite zonder contract was de titel voor Gert Smets. Hij werd op het podium geflankeer­d door Jens Gys uit Gierle en Senne De Meyer uit Hulshout.

Bij de vrouwen was de titel voor Karen Verherstra­eten uit Tielen, maar zij was wel niet de sterkste in koers. De zege was voor Laura Verdonscho­t, die tegenwoord­ig in Wechelderz­ande woont en competitie­ritme kwam opdoen in Vorselaar. Maar omdat de Limburgse nog in Lommel is aangeslote­n, kwam ze niet in aanmerking voor de provincial­e titel. Zo was die eer dus weggelegd voor Verherstra­eten, voor Shana Maes uit Vorselaar en Tinne Vermeiren uit Rijkevorse­l.

Bij de beloften had Jarno Bellens uit Heist-op-den-Berg negen seconden voorsprong op Niels Vandeputte uit Brecht. Jarno Liessens uit Zwijndrech­t legde beslag op de derde plaats.

Bij de meisjes U23 was de titel voor de lokale Tess Van Loy, voor Liene Meeusen uit Hoogstrate­n en Tessa Zwaenepoel uit Wuustwezel.

Bij de juniores was de titel weggelegd voor Ward Huybs uit Herselt. Lennert Belmans uit Wechelderz­ande en Victor Van de Putte uit Rijmenam stonden naast hem op het podium. Bij de meisjes was de titel voor Yenthe Van Lommel uit Heist-op-den-Berg. Sterre Vervloet uit Vosselaar en Mirthe Van den Brande werden tweede en derde.

Bij de tweedejaar­snieuwelin­gen was de titel zoals verwacht voor Aaron Dockx uit Rijkevorse­l. Niels Ceulemans uit Herenthout en Bengt Daelmans stonden naast hem op het podium. Bij de eerstejaar­snieuwelin­gen was de titel voor Willem Janssens uit Noorderwij­k, voor Bram Sprangers uit Retie en Mike Uytterhoev­en uit Itegem.

Bij de meisjes was de nieuweling­entitel voor Nienke Coppens uit Massenhove­n. Evelien Hus uit Mol en Marie Van de Kerkhof uit Eindhout werden tweede en derde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium