Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Die eerste plaats in de poule was belangrijk voor de volgende ronde”

Sokah Hoboken plaatst zich in Kroatië met verve voor volgende ronde

- (mabe)

De plicht volbracht. Sokah Hoboken heeft in het Kroatische Dubrovnik een zo goed als perfect parcours afgelegd in de Europa Cup. De Hobokenaar­s, die als reekshoofd geplaatst waren, wonnen al hun wedstrijde­n en pakten zo de eerste plaats in hun poule.

Hoboken startte sterk in Dubrovnik. Het won zaterdag eerst met 3-0 van het Turkse Kulubu, daarna was het met 3-1 te sterk voor het Portugese Toledos.

“We hadden zaterdag niet echt grote problemen”, zegt de 17-jarige Olav Kosolosky, die tegen beide ploegen zijn wedstrijd won. “Al was het best vervelend om na iedere wedstrijd weer in het juiste ritme te komen. Zondag liep het wel iets moeizamer.”

In de voormiddag had Hoboken het knap lastig met het plaatselij­ke Dubrovnik, maar dankzij een sterke Rajko Gommers, die zijn beide wedstrijde­n won, was het uiteindeli­jk nipt met 3-2 te sterk voor de Kroatische vicekampio­en.

Kosolosky: “Voor mezelf was dat best een frustreren­de wedstrijd. Gelukkig was Rajko wel op niveau en pakte ook Paul

(Lavergne, nvdr.) zijn wedstrijdj­e mee. Zelf liet ik me iets te veel opjagen door het fanatieke thuispubli­ek en haalde ik niet mijn beste niveau.”

Maar de 17-jarige Kosolosky herpakte zich nadien en toonde zijn klasse in de slotwedstr­ijd tegen het Oekraïense SCC Sumy. “Ik ben blij dat ik na de middag een beter niveau haalde.”

Sokah had in die laatste wedstrijd voldoende aan twee winnende partijen om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Maar de Hobokenaar­s wilden meer en pakten dankzij een duidelijke 3-0-zege ook nog de eerste plaats in hun poule. “Dat was heel belangrijk. Dankzij die eerste plaats ontlopen we in de volgende ronde de sterkere tegenstrev­ers.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium