Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit programma zou niet misstaan op Eén”

Tom Waes vervult opnieuw grote kinderdrom­en in ‘De Blacklist’

-

Tom Waes

Presentato­r

“Welke dromen ik nog heb? Ik wil heel graag de wereld rondzeilen. Dat mag een paar jaar duren.”

Zeilen over het Kanaal naar Engeland of de Antwerpse kathedraal beklimmen. Kinderen dromen soms groots. Tom Waes (50) laat hun wensen nu in vervulling gaan in het tweede seizoen van De Blacklist op Ketnet. “Toen we die kathedraal beklommen dacht ik wel een paar keer: wat zijn we hier aan het doen?”

Je moet er iets voor over hebben om je programma bij Ketnet voor te stellen. Vraag maar aan Tom Waes. Die dook in een ijskoud ‘smosbad’ tijdens de Ketnet Kick-off, de officiele voorstelli­ng van wat er dit najaar te zien is op de jeugdzende­r. “Ik moest een wedstrijdj­e doen met Zita Wauters”, zegt Waes na een warme douche. “Eigenlijk een

Wauters vs. Waes, maar deze keer heb ik verloren. Liever van de dochter dan van de vader!” (lacht)

Vanaf vandaag gaat Waes voor het tweede seizoen van De Blacklist de grote droom van zes kinderen vervullen. “Dat is zó anders dan wat ik normaal doe”, zegt de Antwerpse presentato­r. “Ik doe dat doodgraag. Omdat die kinderen zo onbevangen zijn en wensen hebben die we zelf niet kunnen bedenken. Twee broertjes wilden bijvoorbee­ld een skipiste vanuit hun huis laten komen. Daar denken volwassene­n niet aan. Vikas (9) wilde dan weer een vliegtuig binnenhale­n op de tarmac van Zaventem, met zo twee van die worsten (marshallen, red.).

Op het einde huilde hij en zei hij: ‘dit is de mooiste dag van mijn leven’. Heel die ploeg, allemaal volwassen gasten met wie ik Reizen

Waes draai, stond daar met tranen in de ogen.” Het heeft vijf jaar geduurd voordat er een tweede seizoen kwam. Ketnet durfde je de vraag niet te stellen, “want met die eivolle agenda heeft hij toch geen tijd”.

Ik denk dat ze ook niet goed wisten of ik er nog wel goesting in had, maar ik heb meteen ja gezegd. In een interview had ik eens laten vallen dat ik een tweede seizoen wel zag zitten. Toen hebben ze me gebeld.

Er is De Blacklist, Kamp Waes, je bent bezig met Undercover 2, je hebt een eigen kledingcol­lectie met je zoon Milo,... Wanneer slaap jij eigenlijk?

Ik probeer te doseren, maar dat is niet makkelijk. Al is het ook een

 ?? FOTO OLIVIER MATTHYS ?? Tom Waes moest het ‘smosbad’ in na verlies tegen Zita Wauters op de ‘Ketnet Kick-off’. “Ik verlies liever van de dochter dan van de vader”, lacht de presentato­r.
FOTO OLIVIER MATTHYS Tom Waes moest het ‘smosbad’ in na verlies tegen Zita Wauters op de ‘Ketnet Kick-off’. “Ik verlies liever van de dochter dan van de vader”, lacht de presentato­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium