Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als je niet kan winnen, mag je vooral niet verliezen”

Kemphanen blijven samen met OH Leuven aan de leiding

- FOTO BELGA BART D’HAENE

Veel stof tot napraten na het 1-1-gelijkspel van Westerlo op Daknam. “We waren misschien de beter voetballen­de ploeg. Maar vooral in de tweede helft was het een wedstrijd met veel power”, vatte Bob Peeters samen.

‘‘Ik gooide de boel dicht, om niet op een dodelijke counter te lopen.’’ Bob Peeters Trainer Westerlo

Door het gelijkspel in de wedstrijd tussen Union en OH Leuven behouden Westerlo en de Leuvenaars de koppositie met dertien punten, maar hét gespreksit­em van afgelopen weekend was de afgekeurde fraaie goal van Jelle Van Damme. Bij Lokeren was iedereen door het dolle heen. In extase zowaar. Tot scheidsrec­hter Ken Vermeiren, na contact met zijn assistent-scheidsrec­hter, op zijn beslissing terugkwam.

“De scheidsrec­hter was vorig seizoen niet mijn beste vriend. Maar in het competitie­duel tegen Lokeren floot hij goed. Volgens de spelers van Lokeren liet Berke Özer de bal uit zijn handen vallen. In eerste instantie wilde ik meestappen in dat verhaal. Omdat ik de fase vanuit mijn positie niet goed kon beoordelen en nog geen beelden had gezien. Onmiddelli­jk na de wedstrijd zei Dave Peeters van Proximus TV mij dat Diakhate een fout op Berke maakte, nadat onze doelman de bal vast had. Dan is het fout”, klonk het na wat overleg. Bob Peeters legde ook zijn oor te luister bij een andere commentato­r, Wilfried Mostinckx. Die bevestigde de versie van Dave Peeters.

Zo ontsnapte Westerlo aan een laat doelpunt en de nederlaag. Bob Peeters stapte met dubbele gevoelens de bus op. “Als je dit soort wedstrijde­n niet kan winnen, mag je ze vooral niet verliezen”, klonk het filosifisc­h. “De eerste vijf à tien minuten hadden we het moeilijk. Glen De Boeck koos met het duo De Witte - Van Damme voor power in het middenveld. De tweede helft was een wedstrijd voor mannen. Ik bracht zelf Remmer en Kone in om het evenwicht qua kracht te herstellen. Ik wilde dat dure tweede tespeelde gendoelpun­t vermijden en gooide de boel dicht. Om niet op een dodelijke counter te lopen. Maar zelfs in een moeilijke tweede helft kregen we met Gboho en Kone opgelegde kansen. Met die ballen in de box, op zijn Engels, hadden we het moeilijk. Lokeren, dat de punten nodig heeft, speelde met veel grinta. Al was het wel opmerkelij­k dat de eerste echte kans voor Lokeren in de eerste helft ook meteen resulteerd­e in de gelijkmake­r voor de thuisploeg.”

Afbraakvoe­tbal

Bryan Van Den Bogaert, die een meer dan degelijke wedstrijd

en vaak kon oprukken als linkerflan­kverdedige­r, kwam licht gehavend uit de strijd.

“Een trap gehad’, knipoogde hij. “Op een bepaald moment kon het alle kanten uit en flirtte beide ploegen met een nederlaag. We kregen zelf in de eerste helft kansen genoeg om meer dan één keer te scoren en die gelijkmake­r was ongelukkig. Een eigen doelpunt

(deze keer van Biset, red.) is altijd sneu. We wisten dat Lokeren daardoor gretig uit de kleedkamer zou komen. Ik vond, eerlijk gezegd, wel dat Lokeren afbraakvoe­tbal speelde. Met voortduren­d die lange bal. Grote jongens als Van Damme en De Witte zijn stevige bonken en kunnen oorlog maken. Lokeren was sterk in de tweede bal. Maar ik blijf erbij: ook na de rust hadden Van Eenoo, Gboho en Kone het tweede doelpunt aan de voet.”

Van Den Bogaerts mening over het afgekeurde doelpunt van Lokeren? “Terecht. Ik had liever de drie punten gehad. Maar niet verliezen op verplaatsi­ng is ook belangrijk. Laat ons daarmee afsluiten en nu kijken naar de wedstrijd tegen Union. De enige ploeg die we nog niet bekampt hebben”, zei Van Den Bogaert nog.

 ??  ?? Van Den Bogaert in duel met Said. “Niet verliezen op verplaatsi­ng is ook belangrijk.”
Van Den Bogaert in duel met Said. “Niet verliezen op verplaatsi­ng is ook belangrijk.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium