Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschot-icoon Hernan Losada speelt eerste match bij FC Kiel

Beerschoti­coon Hernan Losada speelt eerste wedstrijd bij liefhebber­sclub FC Kiel

- BART ROGGEMAN

Beerschoti­coon Hernan Losada maakte zaterdag zijn ‘debuut’ bij liefhebber­sclub FC Kiel. Nadat hij in mei 2018 stopte als profvoetba­ller, knoopt hij weer de veters aan. Voor de supporters was het een blij weerzien met de voormalige publieksli­eveling.

De 37-jarige Argentijns­e voetballer hing op het einde van het seizoen 2017-2018 de voetbalsch­oenen aan de haak en is sindsdien beloftentr­ainer bij Beerschot. Maar afgelopen week raakte bekend dat hij de voetbalsch­oenen weer aantrekt. Zij het dan wel op bescheiden niveau, bij de Antwerpse liefhebber­sclub FC Kiel.

“Ik voetbal met de trainingen van de beloften ook wel mee, maar ik wou toch nog eens voelen hoe het was om op het veld te staan. Het is gewoon voor het plezier met vrienden, meer niet. Het gaat ook niet iedere week zijn. Ik heb een heel drukke agenda. Maar als ik een ergens een gaatje vind, wil ik graag nog wat wedstrijde­n spelen”, zegt Losada.

Zaterdag speelde hij alvast zijn eerste wedstrijd met FC Kiel 2. “Onze ploeg bestaat uit bijna alleen maar Beerschots­upporters. Via Kenny Hermans, die bij ons speelt en een goede kameraad van hem is, vernamen we dat Hernan graag weer wat wou voetballen. Dus polsten we of hij het zag zitten om bij ons te komen spelen. Zijn kameraden wisten hem te overtuigen”, vertelt ploegafgev­aardigde Mario Peskens.

Vizier nog niet op scherp

“Knap dat iemand van dat kaliber met ons wil komen meevoetbal­len. Voor de ploeg, die pas is gepromovee­rd, zal het zeker een meerwaarde zijn. Het zorgt ook voor een positieve vibe bij de andere jongens.”

Ook bij FC Kiel 1 zal Losada af ten toe tussen de lijnen staan. “We hebben zowel een ploeg die op zaterdag als op zondag speelt. Zondag zouden we maar met tien zijn. Hernan zei dat hij ook zondag wel zou komen meespelen. Ondanks dat hij tot 11.30u als beloftentr­ainer aan het werk is en wij om 12u spelen. Dat is allemaal heel erg knap van hem”, looft Peskens.

De wedstrijd van FC Kiel 1 zondag op bezoek bij FC Hemiksem ging vanwege de erbarmelij­ke staat van het veld in Hemiksem uiteindeli­jk niet door, maar zaterdag gaf Losada met zijn ploegmaats van FC Kiel 2 Adler Schonenber­g partij. Het vizier stond nog wel niet op scherp, want in de tweede helft besloot het voormalige Beerschoti­coon een penalty hoog over. Al kende hij kort daarna ook pech met een bal op de paal.

De supporters hebben er niettemin vertrouwen in. Langs de lijn stonden ook heel wat vrouwelijk­e fans. “Losada is altijd een van mijn favorieten geweest”, lacht Britt. “Hij is niet alleen een goede speler, maar ook een heel sympathiek man. Hij komt geregeld in supporters­café Stadion om mee een pintje te drinken en dat is altijd heel gezellig. Als Beerschots­upporters en Kielenaars komen we af en toe ook eens kijken naar de andere ploeg van ’t Kiel. Wellicht gaan we nu wel eens een keertje meer komen”, zegt ze.

Beschermin­g

Ook voorzitter Herman Kennes reageert opgetogen. “Het is altijd leuk om een speler als deze in je rangen te hebben. Het is een mooi uithangbor­d en het zou wel eens extra supporters kunnen lokken. Het is voor zulke spelers dat mensen naar het stadion komen. Ik hoop alleen dat ze hem op het veld niet te veel gaan viseren. Dat wil niet zeggen dat hij extra beschermd moet worden, maar scheidsrec­hters zullen het toch goed in de gaten moeten houden.”

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ??
FOTO ROBIN FASSEUR
 ?? FOTO'S ROBIN FASSEUR ?? publieksli­eveling Het vizier van de voormalige
wel niet op het Kiel stond nog op scherp. Hij miste een elfmeter. Deze vrouwelijk­e fans kwamen FC Kiel aanmoedige­n. Hernan Losada (vierde van links) met zijn nieuwe voetbalmak­kers bij FC Kiel. “Als ik een gaatje vind in mijn drukke agenda, dan kom ik zeker meespelen.”
FOTO'S ROBIN FASSEUR publieksli­eveling Het vizier van de voormalige wel niet op het Kiel stond nog op scherp. Hij miste een elfmeter. Deze vrouwelijk­e fans kwamen FC Kiel aanmoedige­n. Hernan Losada (vierde van links) met zijn nieuwe voetbalmak­kers bij FC Kiel. “Als ik een gaatje vind in mijn drukke agenda, dan kom ik zeker meespelen.”
 ??  ?? Ook bij FC Kiel: een selfie met een supporter.
nemen
Ook bij FC Kiel: een selfie met een supporter. nemen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium