Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Miyoshi maakt knaldebuut met winnende goal

Antwerp duwt Anderlecht nog dieper in de put

- YANNICK LAMBRECHTS STIJN DRUANT

De Great Old beschikt na een opmerkelij­ke transferzo­mer over een selectie om ‘u’ tegen te zeggen. Gisteren klonken in een zonovergot­en Lotto Park nog een paar valse noten, maar een veel sterkere tweede helft maakte duidelijk dat er muziek in zit. De toekomst lacht Antwerp toe.

Coach Laszlo Bölöni heeft tegenwoord­ig zelfs luxeproble­men. Spelers als Rodrigues en Seck, die hun meerwaarde toch zeker al bewezen hebben, halen de selectie zelfs niet meer en ook voor nieuwkomer Gano is er voorlopig geen plaats. Ze moesten allemaal toekijken hoe drie nieuwe concurrent­en gisteren hun debuut vierden.

Steven Defour was de eerste die opviel, weliswaar niet op de beste manier. Elke baltoets kwam gepaard met gejoel uit de tribunes, zijn applaus kreeg hij toen hij al vroeg (donker)geel pakte voor een late tackle. “Tja, het was geen cadeau. De match kwam eigenlijk nog een week te vroeg en ik ben hier niet bepaald populair bij de supporters. Maar goed, het voelt na maandenlan­g blessurele­ed goed om terug te zijn.”

“Miyoshi kan nog heel belangrijk worden”

Antwerp had de hele tijd in alle linies het fysieke overwicht. Mbokani duwde de paars-witte jonkies uit zijn weg alsof ze er niet eens stonden, maar het was tegelijk wel wachten tot na de pauze op de eerste echte kansen. Het was via hem en Refaelov ook meteen prijs. “We gebruikten onze kwaliteite­n na de pauze veel beter”, knikte de doelpunten­maker.

“In de eerste helft stonden we te laag”, legde Defour uit. “We voelden al van in het begin dat Anderlecht te pakken was en toen we in de tweede helft tien meter hoger gingen spelen, creëerden we direct een paar goeie kansen. Dat wisten we en dat hadden we ook duidelijk gemaakt in de kleedkamer.”

De gelijkmake­r op het uur was nog een tegenslag - “Ik neem de verantwoor­delijkheid volledig op mij”, gaf Bolat toe na zijn foute inschattin­g - maar het maakte uiteindeli­jk niet uit. In het slot was er immers het straffe debuut én het winnende doelpunt van Koji Miyoshi. Een pegel waar een nochtans sterke Van Crombrugge geen verhaal tegen had. “Hij kan nog heel belangrijk worden voor ons, dat hadden we al gezien op dag één”, zei Bolat over de matchwinna­ar.

Ook ploegmaat De Sart was optimistis­ch: “Miyoshi is erg technisch, een beetje atypisch voor Antwerp, maar hij kan ons nog veel bijbrengen.”

Refaelov hield het simpel: “Ja, wat een doelpunt!”

“We staan waar we willen staan”

Het is intussen wel duidelijk dat Antwerp met de ploeg die vorig jaar indruk maakte in Play-off 1 én de nieuwe zomertrans­fers een mooi seizoen tegemoet gaat. “De nieuwe jongens brengen kwaliteite­n die we nog niet hadden en hier zie je al wat dat kan opleveren. We moeten alleen nog een beetje wennen aan elkaar”, zei aanvoerder Haroun. “Die extra opties zijn nodig, want we willen weer een grote

stap vooruit zetten.” Titelkandi­daat, wordt zelfs gezegd en geschreven, al moet dat woord nog uit de mond van een speler komen. “We zitten mooi op schema, maar het is nog vroeg”, aldus Haroun. “In deze match werd nog eens bewezen dat de beslissing plots kan vallen.”

Ook Bolat doet nog geen zotte uitspraken. “Alles zal zijn tijd nodig hebben. De afstand met de top is niet groot, maar we staan nu vooral waar we willen staan.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Een gelijkspel leek in de maak, tot de pas ingevallen Miyoshi alles en iedereen verraste door de bal voorbij Van Crombrugge te knallen.
FOTO PHOTO NEWS Een gelijkspel leek in de maak, tot de pas ingevallen Miyoshi alles en iedereen verraste door de bal voorbij Van Crombrugge te knallen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium