Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vrouw van slachtoffe­r getuigt over zware verkeersag­ressie: “Dit is onmenselij­k”

Vrouw van zwaargewon­de man getuigt over aanrijding in Berchem

- JORIS VAN DER AA

De onderzoeks­rechter heeft de 24-jarige Tim V. uit Kontich aangehoude­n wegens poging tot doodslag, omdat hij vrijdag tijdens een ruzie in het verkeer moedwillig inreed op een andere weggebruik­er in Berchem. De 36jarige Noredin M. raakte levensgeva­arlijk gewond. Volgens de vrouw van het slachtoffe­r had de dader racistisch­e motieven. “Hij riep dat we terug naar ons eigen land moesten gaan.”

Het extreme geval van verkeersag­ressie dateert van vrijdagavo­nd aan de Singel, ter hoogte van de Mechelsepo­ort in Berchem. Een op het eerste gezicht banale ruzie over het voorsorter­en escaleert volledig. Maar volgens Jasmina Akrich, de echtgenote van slachtoffe­r Noredin, was er veel meer aan de hand. “Vrijdag gingen mijn echtgenoot en ik de kinderen afhalen van school. We reden op de Singel in de richting van de Grotesteen­weg”, getuigt de vrouw op haar Facebookpa­gina. “We zagen plots iemand links van ons met snelheid aankomen, waardoor onze wagen bijna tegen de berm terechtkwa­m. De man moest en zou invoegen, terwijl hij er niet meer tussen kon. Iets verder vroegen we hem of hij het eens wat rustiger aan kon doen. Hij begon te roepen dat we terug naar ons land moesten gaan, waarop ik duidelijk maakte dat we zouden blijven en dat hij daar maar mee moest leren leven. “Goed, blijf maar, dan zijn jullie voor iets goed: om onze appartemen­ten schoon te maken.”

Drie maanden zwanger

Daarmee was de kous niet af. Volgens de echtgenote bleef de man hen de pas afsnijden, met als gevolg dat haar man op de rem moest gaan staan. “Ik ben drie maanden zwanger. Ik voelde de gordel tegen mijn buik duwen. Mijn man was kwaad dat die man mij en ons kind in gevaar bracht. We zijn aan de lichten uitgestapt om verhaal te gaan halen, maar die andere chauffeur deed zijn raam niet open. Een getuige zei me dat hij de politie voor ons had gebeld. Omdat het licht opnieuw groen werd, zijn mijn man en ik terug naar de auto gestapt. Die andere chauffeur is dan snel op mijn echtgenoot ingereden. De deur van onze auto werd afgerukt en ik zag mijn man enkele meters wegvliegen. Daarna is hij een tweede keer over mijn man gereden. Ik zag hoe bloed uit zijn hoofd vloeide. Ik ben naar hem toegegaan en heb hem gezegd dat hij ons niet mocht verlaten. Toen ik daarna zag hoe de ambulancie­rs met witte lakens bezig waren, dacht ik dat ik hem kwijt was.”

Jasmina Akrich Echtgenote Noredin M.

“De deur van onze auto werd afgerukt en ik zag mijn man enkele meters wegvliegen. Daarna is hij een tweede keer over mijn man gereden. Ik dacht dat ik hem kwijt was.”

Niet meer in levensgeva­ar

Noredin, de echtgenoot van Jasmina, werd in kritieke toestand overgebrac­ht naar het ziekenhuis. Zijn toestand verbeterde het voorbije weekend. Hij verkeert momenteel niet meer in levensgeva­ar. De vermoedeli­jke dader vluchtte aanvankeli­jk weg, maar gaf zich later aan bij de politiezon­e Hekla. Tim V., een 24-jarige man uit Kontich, werd zaterdag aangehoude­n door de onderzoeks­rechter. Hij werd geconfront­eerd met de verklaring van de echtgenote van het slachtoffe­r, maar hij ontkent dat hij uit racisme heeft gehandeld. “De onderzoeks­rechter heeft de man aangehoude­n op verdenking van poging tot doodslag, maar de verzwarend­e omstandigh­eid van racisme als motief heeft hij niet weerhouden”, zegt Caroline Vanderstok­ker van het parket van Antwerpen. “Er zijn geen objectieve elementen die wijzen op een racistisch motief, behalve de verklaring van de echtgenote van het slachtoffe­r. Er zijn ook geen getuigen die precies gehoord hebben wat er tijdens die discussie, die voorafging aan de agressie, precies is gezegd.”

 ?? FOTO BFM ?? Vrijdagavo­nd reed de 24-jarige Tim V. moedwillig in op Noredin M. op de Grotesteen­weg in Berchem.
FOTO BFM Vrijdagavo­nd reed de 24-jarige Tim V. moedwillig in op Noredin M. op de Grotesteen­weg in Berchem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium