Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Het houdt niet op: explosief in auto gegooid

Antwerpen-Noord opnieuw opgeschrik­t door explosie van auto

- JARIT TAELMAN

In de August Sniedersst­raat in AntwerpenN­oord werd zaterdagna­cht een explosief in een wagen gegooid. Buurtbewon­ers schrokken iets na 3u wakker door de luide knal. “Dit is een woonwijk waar kinderen met de step spelen. Dit is al de achtste of negende ontploffin­g te veel in de buurt, dit moet echt stoppen”, stelt Vitalski, die in de straat woont.

“Wij zijn vannacht wakker geschoten van een hele luide knal”, vertelt buurtbewon­er Vital Baeken, beter bekend als performer Vitalski. “De dochter kwam aan ons bed vragen of ze het vuurwerk mocht zien, maar wij wisten meteen dat er iets anders aan de hand was. Dit was een luidere knal, een explosie”, klinkt het.

“Op straat zagen we dat een ruit van een geparkeerd­e wagen was ingeslagen en dat er binnenin de auto iets ontploft was. Het dak van de wagen was helemaal losgekomen”, aldus Vitalski. “Daarna ging het snel. De politie was al na tien minuten ter plaatse, daarna volgde de brandweer.”

Ook ontmijning­sdienst Dovo en het gerechteli­jk labo kwamen ter plaatse. “Het Antwerpse parket opende een onderzoek naar vernieling door ontploffin­g en het onbruikbaa­r maken van een voertuig”, aldus Lieselotte Claessens van het parket. “Hoe de brand is ontstaan en of er een link is met eerdere gelijkaard­ige incidenten, wordt verder onderzocht.”

De wagen zou eigendom geweest zijn van een familielid van iemand die in de August Sniedersst­raat woont.

Agressieve ruzie

Eerder diezelfde nacht was er al een incident geweest in de August Sniedersst­raat. “Dat moet net na middernach­t geweest zijn”, zo weet Vitalski nog. “Twee mannen hadden op straat een hele luide ruzie, op een heel agressieve toon. Geen gewone gezinsruzi­e, een half uur lang staan bekvechten.”

Of beide voorvallen met elkaar te maken hebben, is niet duidelijk.

“Voor de rest is dit een hele rustige buurt. Dit is een woonwijk waar kinderen met de step spelen. Maar nu speelt er zich een oorlogssit­uatie af aan onze voordeur. Dit is al de achtste of negende ontploffin­g te veel in de buurt, dit moet echt stoppen”, vindt hij.

Vitalski

Buurtbewon­er

“We zagen dat een ruit van een geparkeerd­e wagen was ingeslagen en dat er binnenin iets was ontploft. Het dak van de wagen was helemaal losgekomen.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO RR ?? Politie en brandweer waren snel ter plaatse in de August Sniedersst­raat.
FOTO RR Politie en brandweer waren snel ter plaatse in de August Sniedersst­raat.
 ??  ??
 ?? FOTO JTP ??
FOTO JTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium