Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Didier is vermoord. Daar twijfelen we geen seconde aan”

Familie en vrienden geloven niet dat 67-jarige autoliefhe­bber zelf huis in Wemmel in brand stak

- (phu)

Heeft autoliefhe­bber Didier Bras (67) zaterdag zijn eigen villa in Wemmel in brand gestoken, zoals het gerecht vermoedt? Of is de “gulle” vrouwenlie­fhebber uit de weg geruimd, zoals familie, vrienden en buren vrezen? “Didier etaleerde zijn rijkdom. Dat werd hem wellicht fataal.”

“Het huis staat in brand, het vuur is al bijna tot bij mij. Kom snel.” In de noodcentra­le werd de alarmkreet van de “vrouwenste­m” zaterdagoc­htend genoteerd, waarna de brandweer bij aankomst vaststelde dat de achterzijd­e van de villa in Wemzet”, in lichterlaa­ie stond. De luxewagens voor de deur en in de garage konden gered worden.

Bewoner Didier Bras (67) overleefde de brand niet. Vanwege de vermeende vrouwenste­m aan de telefoon werd nog urenlang gezocht naar een tweede slachtoffe­r. “Mijn ouders zijn jaren geleden al gescheiden. Hij was voor zover ik weet alleen”, zegt zijn zoon. De brandweer vond geen tweede lichaam. Een vergissing in de centrale? Of een spoorloos verdwenen vrouw? Onduidelij­k.

Wat wel snel duidelijk was, is dat er brandstich­ting in het spel was. “We gaan uit van kwaad op

bevestigt parketwoor­dvoerster Carol Vercarre. Volgens onze informatie sluit het gerecht voorlopig geen piste uit, maar er wordt uitgegaan van de hypothese dat de autoliefhe­bber en vader van drie kinderen met mentale problemen kampte en zijn eigen huis in brand stak.

“Daar geloof ik geen snars van”, zegt zijn overbuur. Ook in restaurant Voile Rouge in Meise, waar Didier Bras kind aan huis was, gaan ze uit van moord. “Als je uit het leven wil stappen, kies je toch niet voor zo’n pijnlijke dood? En dat het gerecht hem mentale promel blemen toeschrijf­t, is quatsch.”

Een vriend van hem vreest dat zijn “uitbundige levensstij­l” hem fataal is geworden. “Didier had een zwak voor jongere vrouwen, was naïef in zijn verliefdhe­id en etaleerde zijn rijkdom”, vertelt hij. “Ook was hij in een rechtszaak verwikkeld met een Marokkaans­e ex, die hem gepluimd had bij de aankoop van een luxeflat in Tanger. Didier leende aan veel mensen geld uit. En rijkdom trekt vies volk aan. Hij had veel cash in huis en moet het pad van iemand met slechte bedoelinge­n hebben gekruist.”

 ?? FOTO PHU ?? De luxewagens voor de deur konden gered worden.
FOTO PHU De luxewagens voor de deur konden gered worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium