Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie pakt verdachte op na achtervolg­ing

Met hoge snelheid over Herentalse­baan

-

Twee verdachte voertuigen probeerden zaterdagav­ond weg te vluchten van een politiecon­trole. Eén van de wagens kon klemgerede­n worden in Borsbeek na een achtervolg­ing. De bestuurder werd opgepakt en meegenomen voor verhoor. Mogelijk gaat het om een rondtrekke­nde bende, maar onderzoek zal moeten uitwijzen waarom ze wegvluchtt­en.

Een wagen met Duitse nummerplaa­t werd zaterdagav­ond in verdachte omstandigh­eden opgemerkt in Wommelgem samen met een soortgelij­k tweede voertuig. De lokale politie wilde tot een controle overgaan, maar dat zagen de bestuurder­s duidelijk niet zitten. Beide wagens reden met hoge snelheid weg over de Herentalse­baan richting Borsbeek.

De politie zette meteen de achtervolg­ing in en ook de politiehel­ikopter werd opgeroepen. Na enige tijd kon één van de twee vluchtende voertuigen klemgerede­n worden aan de Floris Primslei, op het grondgebie­d Borsbeek. De bestuurder van die wagen werd opgepakt en wordt voorgeleid voor de onderzoeks­rechter. De andere wagen werd zaterdagav­ond leeg teruggevon­den in Wommelgem.

Ertbrugge

Mogelijk gaat het om een rondtrekke­nde daderbende. Zaterdagav­ond verwittigd­en enkele inwoners van Wommelgem de politie omdat onbekenden geprobeerd hadden om in te breken in hun woning. “Die piste wordt onderzocht”, zo klinkt het bij de politie. “In deze eindejaars­periode is een verhoging van het aantal inbraken een wederkeren­d fenomeen.”

Het onderzoek zal ook moeten uitwijzen of er een link is met een incident aan de Ertbruggel­aan in Deurne zaterdagav­ond. Daar werd de Antwerpse politie op de hoogte gebracht van een inbraak in een school die vermoedeli­jk nog aan de gang was. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de daders al weg. Er werd nog een zoekactie gehouden met de helikopter rond Ertbrugge, maar zonder resultaat.(jtp,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium