Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Buurt in volle veranderin­g

-

“Te lange pijn”

Ze woont in een appartemen­t vlak naast het operagebou­w. “Een aankoop die ik me absoluut niet beklaag. Als echte stadsmense­n vinden mijn man en ik het fantastisc­h om zo centraal te wonen.” Ook over het plein zelf, dat sinds vorig jaar heraangele­gd is en sindsdien volledig autovrij is, is ze niet ontevreden. “Sommige mensen vinden het Operaplein te grijs. Ik denk dat je het in zijn geheel moet bekijken en dat is nu nog niet mogelijk, want er wordt nog volop gewerkt aan de Noorderlij­n.” Werken die stilaan beginnen te wegen. “Dit is een te lange pijn aan het worden. En ook aan de Antwerp Tower blijven de werken maar duren. Het is afschuweli­jk, dat gedram de hele dag door.”

Dat de Atheneumwi­jk en het Operaplein er in twintig jaar op vooruit zijn gegaan, daar zijn de twee het helemaal over eens. “Dit is een wijk in volle veranderin­g. Het werk is nog lang niet klaar. Maar het is er wel al veel beter op geworden”, zegt Heremans, die zelf ook enkele suggesties heeft om de wijk te upgraden. “Een toeristisc­h bureau zou hier welkom zijn. Want veel mensen komen hier toe of zijn op doortocht en weten de weg niet in Antwerpen. Dan wandelen ze onze school binnen om uitleg te vragen.”

Ze wil ook een bureautje van de politie op de Rooseveltp­laats. “En het wildplasse­n moet worden aangepakt.” Maar eigenlijk hopen Heremans en Janssen vooral dat de wijk van haar vluchtige karakter afgeraakt. “Het zou fijn zijn mochten hier meer mensen wonen. Mocht het hier residentië­ler worden en mocht het busverkeer worden teruggedro­ngen. Dat zou rust brengen.”

 ??  ??
 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Karin Heremans en Rita Janssen: “Het werk is nog lang niet klaar, maar het is er hier al veel beter op geworden.”
FOTO VICTORIANO MORENO Karin Heremans en Rita Janssen: “Het werk is nog lang niet klaar, maar het is er hier al veel beter op geworden.”
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Het vernieuwde Operaplein.
FOTO VICTORIANO MORENO Het vernieuwde Operaplein.
 ?? FOTO RR ?? De vroegere toegang tot de Opera.
FOTO RR De vroegere toegang tot de Opera.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium