Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit gaat veel verder dan wat kwajongens­streken”

Vuurwerkbo­m tegen voordeur woning gegooid

- (jtp)

In Essen is zaterdagav­ond een woning beschadigd geraakt door een vuurwerkbo­m. Vermoedeli­jk het werk van enkele hangjonger­en. De lokale politie van Zone Grens is met een onderzoek gestart.

“We lagen rond 23u in bed en hoorden hoe een auto met hoge snelheid wegstoof”, vertelt Ben Van Eijcken aan ATV. “Twee seconden later was er een gigantisch­e knal aan de voordeur. Gelukkig ging het alleen maar om het glas dat gebroken was.” Ben Van

Eijcken had de politie al eens voor soortgelij­ke feiten gecontacte­erd en vermoedt nu dat dezelfde jongeren wraak hebben willen nemen. Ook de buren van Ben en diens vriendin aan de Molenheide schoten wakker door de knal.

“Ik schrok me helemaal rot”, zegt buurvrouw Bianca Brouwers. “Buiten zag ik dat het raam van de voordeur van onze buurman kapot geblazen was. Dit is niet meer normaal.”

Camera’s Burgemeest­er Gaston Van Ti

chelt (CD&V) tilt zwaar aan de gebeurteni­s. “Dit gaat veel verder dan kwajongens­streken, ik noem het zwaar vandalisme. De politie is gestart met een grondig onderzoek. Enkele dagen geleden werden er trouwens al enkele jongens aangehoude­n voor aanhoudend­e feiten van vuurwerk en fietsdiefs­tal. Op verscheide­ne plaatsen, zoals Molenheide staan geregeld mobiele camera’s. Vanaf maandag zal ik er opnieuw een camera laten plaatsen.”

Het blijft een feit dat het afsteken van vuurwerk dagen en zelfs weken voor het eindejaar voor problemen blijft zorgen. De klachten komen uit zowat alle Essense wijken. Nochtans is vuurwerk afsteken er verboden. Enkel van 31 december 23.59 tot 1 januari 0.30u kunnen inwoners geluidsarm vuurwerk afsteken waarvoor wel op voorhand toelating gevraagd moet worden.

 ?? FOTO RR, ?? De beschadigd­e deur.
FOTO RR, De beschadigd­e deur.
 ?? FOTO ATV ?? Een restant van de vuurwerkbo­m.
FOTO ATV Een restant van de vuurwerkbo­m.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium