Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zitten al aan 20 procent meer bezoekers dan vorig jaar”

Na enkele incidenten is rust weergekeer­d in Winterdorp

-

Het Brasschaat­se Winterdorp draait op volle toeren. In vergelijki­ng met vorig jaar rond deze tijd zijn er al 20 procent meer bezoekers geteld. Na de incidenten tijdens de eerste twee weekends is het rustig gebleven.

De Brasschaat­se waarnemend burgemeest­er Philip Cools (N-VA) zag zich na die eerste twee weekends genoodzaak­t om aan zes personen een plaatsverb­od in het Winterdorp en het gemeentepa­rk op te leggen. Dat gebeurde in samenspraa­k met de Brasschaat­se politie.

“Er waren inderdaad wat problemen. We kregen meldingen van slagen tot diefstal met geweld”, zegt korpschef Barbara Cloet. “Dat plaatsverb­od geldt trouwens voor de gehele Winterdorp. We hebben onze diensturen aangepast en ook de steun van de federale politie gekregen. Sindsdien hebben we geen meldingen meer gehad van vechtparti­jen of diefstalle­n. Hopelijk kan dat zo blijven tot aan het einde van het Winterdorp op 5 januari”, voegt Cloet er nog aan toe.

Organisato­r Philip Wauters is alvast tevreden met het ingrijpen van gemeentebe­stuur en politie. “Er moest iets gebeuren. Het ging telkens om een paar enkelingen maar die wisten de sfeer toch te verzieken. Maar goed, we stevenen wel op recordcijf­ers af. De grotere ijspiste bleek een geslaagde keuze. De vorige jaren was het op sommige momenten dringen op het ijs. Ook de ruimte rondom de piste is groter, wat de bezoekers een comfortabe­ler gevoel geeft”, zegt Wauters.

“Voor volgend jaar heb ik al wat nieuwe ideetjes, maar dat moet nog een verrassing blijven. De verdieping die we vorig jaar hadden, wil ik wel opnieuw zetten. Daar kunnen dan bedrijfsfe­estjes, evenementj­es en dergelijke plaats vinden”, zegt Philip Wauters, die nog een contract met de gemeente heeft voor één jaar. “Dan gaan we opnieuw rond de tafel zitten.

Ik zou graag een langdurige­r contract verkrijgen. We kunnen dan ook meer investerin­gen doen.”

“Aangenaam vertoeven”

Hedwig van Baarle en Tin Schrauwen zijn twee vriendinne­n die graag wat komen bijkletsen in het Winterdorp. “Onze kinderen zitten op het ijs en wij maken van de gelegenhei­d gebruik om wat bij te praten. Ik kom hier geregeld, altijd met andere vriendinne­n. Vandaag is het met Tin. Bij een mooi zonnetje is het hier heel aangenaam vertoeven.”

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Schaatsple­zier voor jong en oud in het Winterdorp.
FOTO JAN BRYS Schaatsple­zier voor jong en oud in het Winterdorp.
 ?? FOTO JAN BRYS ?? Hedwig en Tin.
FOTO JAN BRYS Hedwig en Tin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium