Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dimitri Van den Bergh

strandt in kwartfinal­es op WK na eerdere stunt

- (pdk)

Net als twee jaar geleden is Dimitri Van den Bergh op het WK (PDC) in het Londense Alexandra Palace in de kwartfinal­es gestrand. Gisteren moest hij met 5-3 zijn meerdere erkennen in de Engelsman Nathan Aspinall. Zaterdag lukte de 25-jarige Merksemnaa­r wel nog een sensatione­le comeback tegen tweevoudig wereldkamp­ioen Adrian Lewis.

Dancing Dimi keek tegen een 1-3-achterstan­d aan, de uitschakel­ing wenkte. “Opgeven doe ik sowieso niet, maar tot dan zat ik me de hele tijd onder druk te zetten”, zei Van den Bergh daarover.

“Kom op, kom op!, riep ik tegen mezelf. Toen wierp ik een blik in de tribune, naar mijn manager en familie. Samen moesten we het doen. Die nerveuze kom op veranderde in een simpele doe je best”.

Lewis liep vast en maakte fouten, Van den Bergh hervond zijn spel en zijn positivism­e. “En dan doe je plots dingen waarvoor je zelf geen woorden hebt. Ongeloofli­jk maar waar.” 1-3 werd 4-3 en de Antwerpena­ar zat bij de beste acht van de wereld.

In de kwartfinal­es wachtte onze landgenoot de 28-jarige Engelsman Nathan Espinall, als nummer twaalf vijftien plaatsen hoger in de ranking. Van den Bergh – die de eerste Belg ooit kon worden in de halve finales – begon goed, maar kreeg toen vier legs op een rij om de oren en zat zwaar in de problemen. Maar weer keerde hij terug. Dimitri pakte in zijn rush de 750ste 180’er van het tornooi, knokte terug tot 4-3 en 2-0 in het achtste leg. Helaas maakte Espinall alsnog een einde aan zijn droom, al leverde die hem wel

58.500 euro op.

Gefrustree­rde Kim Huybrechts

Kim Huybrechts verloor zaterdag zijn achtste finale met 4-1 van Luke Humphries. Een gefrustree­rde Huybrechts haalde achteraf uit naar zijn opponent en vond zichzelf “duizend keer beter”. Eens de ontgoochel­ing bezonken was, haastte hij zich wel met verontschu­ldigingen. “Ik gebruikte veel verkeerde woorden en voel me daar slecht bij. Luke is een topper, een wereldkamp­ioen.” Incident gesloten.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO PHOTO NEWS FOTO PHOTO NEWS ?? Dancing Dimi na zijn sensatione­le zege tegen tweevoudig wereldkamp­ioen Adrian Lewis.
FOTO PHOTO NEWS FOTO PHOTO NEWS Dancing Dimi na zijn sensatione­le zege tegen tweevoudig wereldkamp­ioen Adrian Lewis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium